Budinca de varza cu cascaval ras si pesmet
Budinca de varza cu cascaval ras si pesmet poate fi o reteta apetisanta, care se prepara intr-un mod cat se poate de simplu. Daca alaturarea dintre varza gatita si cascaval nu vi se pare nepotrivita, puteti incerca aceasta reteta si s-ar putea sa va declarati mai mult decat multumiti.
Ingredientele necesare:
100 g varza
1 ceapa
50 g unt
1 lingura faina
1 pahar lapte
1/2 pahar cascaval ras
2 linguri pesmet
sare
piper
Mod de preparare:
Se spala varza si apoi se toaca.
Se lasa in apa clocotita timp de cateva minute.
Ceapa se taie marunt si se caleste in unt.
Apoi se adauga faina, sarea si piperul.
Se amesteca bine toate acestea, adaugand si varza murata.
Se toarna si laptele deasupra.
Apoi se inabusa timp de 20 de minute.
Amestecul rezultat se pune intr-o tava unsa cu unt.
Se pune si cascavalul ras in tava si se amesteca bine.
Dupa aceea se presara pesmetul.
Se lasa la copt timp de 5-6 minute.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
File de peste cu cascaval la cuptor
O reteta gustoasa de peste, cu care va puteti astepta musafirii la masa de pranz este cea de file de peste cu cascaval la cuptor.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Prajitura de post cu morcov ras si gem de fructe
Prajiturile delicioase pot fi preparate si fara lapte si oua. Asadar, in categoria prajiturilor gustoase se pot incadra si cele facute dupa retetele de post.
-
Paine de casa cu masline verzi si capere
O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.