Panzanella
- Salata italieneasca cu paine -
Ingrediente:
300 g paine alba (din ziua precedenta)
8 linguri ulei de masline
700 g rosii
1 ardei gras (200 g)
1 ceapa rosie de apa (50 g)
1 legatura busuioc
1 catel de usturoi
1 lingura capere
4 linguri otet alb
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie painea cubulete de circa doi cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand continuu, pana ce devine crocanta.
Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste.
Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot, usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de busuioc.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Panzanella - salata de vara a italienilor
Aceasta salata de vara tipic italieneasca se potriveste foarte bine si langa un gratar bine facut.
-
Salmon Panzanella, o reteta cu traditie italiana
Salmon Panzanella este o salata traditionala italiana cu somon, rosii si castraveti, sanatoasa si plina de nutrienti, care in zilele de vara ofera organismului hidratare si vitamine pentru a face fata caldurii.