Panzanella - salata de vara a italienilor
Aceasta salata de vara tipic italieneasca se potriveste foarte bine si langa un gratar bine facut.
Ingredientele pentru 4 portii
- 250 g baghete sau ciabatta
- 5 linguri ulei de masline
- 800 g rosii
- 2 cepe (medii)
- 2 teline
- O legatura de busuioc
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la aproximativ 200 grade, iar bagheta sau ciabatta se taie in cubulete, se aseaza intr-o tava stropindu-se cu 3 linguri de ulei de masline. Acestea se lasa in cuptor 10 minute sa se prajeasca usor, apoi se lasa sa se raceasca bine.
Se spala rosiile, se taie in bucatele, apoi se condimenteaza intr-un bol cu sare si piper. De asemenea se curata ceapa, se taie marunt si se varsa in recipientul cu rosii.
Telina se taie in cubulete mici, iar frunzele busuiocului, dupa ce sunt spalate cu apa rece, se rup si se adauga la restul compozitiei.
Se mai pun inca 2 linguri de ulei de masline peste intreaga salata si se lasa circa 20 minute, ca toate ingredientele sa-si lase zeama, iar cubuletele de paine prajite sa se inmoaie.
Pofta buna !
imagine : thevibranttable.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu pepene, rosii cherry, branza de capra
O combinatie indrazneata de arome si culori intre dulceata revigoranta a pepenelui, rosiile cherry putin astringente, branza sarata de capra, verdeata si sosul pesto.
-
Salata de vara cu broccoli, mere si iaurt
Poate ca pana acum ati evitat sa mancati broccoli, dar in aceasta salata de vara s-ar putea sa va placa neasteptat de mult.
-
Salata de vara cu mandarine, fenicul si rucola
Proaspata si sanatoasa, o salata de vara in care veti regasi gustul de citrice si cel de verdeturi.
-
Salata de vara cu piersici si rosii
Proaspata si cu gust dulceag, este o salata de vara potrivita pentru deschiderea mesei sau ca gustare.
-
Salata de vara cu valeriana si avocado
Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.