Gazpacho
Ingrediente:
1 kg rosii
1/2 kg castraveti verzi
1-2 bucati ardei gras verde
1-2 bucati ardei proaspat rosu
1 ceapa mare
1 capatina de usturoi
1 legatura frunze telina
1-2 linguri ulei de masline
1-2 linguri masline negre fara simburi, feliate
optional, 2 linguri cuburi brinza Feta sau telemea foarte grasa
sare si piper dupa gust
1 cana de gheata pisata
Mod de preparare:
Rosiile se curata de pielita "la rece"; castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocand fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri.
Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline, si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore.
Se serveste la masa, presarind deasupra cubulete de brinza Feta/telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Faimoasa bucatarie spaniola
Daca nu ati vizitat Spania, cu siguranta trebuie sa va planificati o calatorie in aceasta minunata tara. In Spania veti gasi pe langa monumentele istorice de o importanta semnificatie si o sumedenie de specialitati culinare regionale, intrucat fiecare regiune sau oras spaniol se mandreste cu propriile retete si produse alimentare.
-
Ajo blanco (Gazpacho alb)
Ingrediente: 200 gr. samburi de migdale crude, 150-200 gr. paine (veche de o zi), doi catei de usturoi mari, un paharel ulei de masline, o lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de paine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete