Arome dulci pe timp de iarna
Ingrediente:
- 3 cani de vin alb
- 6 cani de zahar alb
- 6 cani de zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 2 lingurite de ghimbir macinat
- 1 lingurita de cuisoare
- 2 lingurite nucsoara
- 5 ardei iuti mici, taiati marunt
- 1 lingurita de sare de bucatarie
- 2 cepe mari, tocate
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 ceasca de stafide
- 1 radacina proaspata de ghimbir, tocata
- 6 fructe de mango, taiate felii
- 100 g migdale (optional)
Mod de preparare:
Intr-o oala se pun la fiert: vin alb, zahar alb, zahar brun, scortisoara, ghimbir macinat, cuisoare, nucsoara, ardei iuti si sare. Se fierbe jumatate de ora. Se adauga ceapa, usturoiul, stafidele si radacina de ghimbir si se mai fierbe inca jumatate de ora.
Se adauga feliile de mango (si migdalele), se micsoreaza flacara si se mai lasa inca jumatate de ora la fiert.
Se toarna amestecul in borcane mici, de 400 g.
Articole asemănătoare
-
(P) Gradina ca-n povesti la preturi taiate de la radacina!
A venit toamna, frunzele parasesc copacii, temperatura scade usor-usor, iar gradina isi pierde un pic din farmec si frumusete, iar plantele se pregatesc de iarna.
-
Toamna, anotimpul in care se planteaza cartofii
Inca de la inceputul toamnei orice gradinar trebuie sa inceapa monitorizarea temperaturilor pe timp de noapte. Acelasi lucru se face de regula si la venirea primaverii.
-
Fructe sanatoase de vara
Mentinerea unei diete sanatoase si pe timp de vara este la fel de necesara ca in oricare anotimp. Vara, fructele si salatele sunt prezente in alimentatia de zi cu zi, contribuind la hranirea organismului nostru, dar si la pierderea kilogramelor in exces.
-
Salate usoare. Salata de telina cu ciuperci
Salata de telina cu ciuperci este excelenta pe timp de vara, deoarece are un continut bogat de vitamine. Combinatia dintre telina, cu proprietati terapeutice si ciuperci, care sunt hranitoare desi au putine calorii, ne ofera o salata numai potrivita pentru un pranz usor.
-
Alimente sanatoase pe timp de vara
onistii si specialistii in alimentatia sanatoasa sunt de parere ca mancand fructele si legumele specifice fiecarui sezon, alegand in special acele fructe