Valea Skardu, Pakistan, un loc sublim

 Skardu este un loc stiut de putini turisti. Este orasul principal al regiunii Baltistan si capitala districtului ce poarta acelasi nume.

Cei pasionati de expeditii vor fi incantati sa descopere ca in Skardu sunt centre special create pentru acest lucru si pentru tot felul de drumetii, unele mai usoare, altele mai dificile.

Teritoriul muntos al regiunii gazduieste si varfuri semete de pana la 8.000 de metri inaltime. Acestea atrag atentia turistilor din intreaga lume.

De obicei sezonul turistic este inaugurat in luna aprilie si primeste vizitatori pana in luna octombrie cand conditiile meteo nu mai sunt atat de prietenoase.

Desigur sezonul poate fi prelungit sau nu in functie de predictiile meteorologilor. Vremea este cea care decide deoarece cand aceasta devine foarte rece zapada si inghetul acopera peisajul ingreunand drumul calatorilor care devine mai periculos.

In apropiere de Skardu, vaile Hushe si Askole sunt alte doua destinatii demne de luat in seama pentru a fi trecute pe lista locurilor superbe "de vizitat". Acestea sunt poarta principala catre inaltele varfuri de 8.000 de metri, catre ghetarii Baltoro, Biafo, Trango, inclusiv catre al doilea cel mai mare munte de pe intregul mapamond, K2.

Skardu poate fi declarata in aceste conditii o zona ideala pentru drumetii si excursii exploratoare intr-un mediu natural si sanatos.

Infrastructura turistica a cunoscut o evolutie rapida in ultimii ani. Hoteluri, magazine si accesorii menite sa faca turistii sa se simta minunat, au aparut in jurul bazelor de alpinism si de trekking, un nou sport la moda practicat de tot mai multa lume.

Nu doar muntii sunt magnifici in aceasta zona. Campiile Deosai din zona tibetana de stepa alpina, cu o inaltime medie a inaltimii de 4.114 metri deasupra nivelului marii, sunt printre cele mai mari campii din lume dupa Chang Tang din Tibet, situate pe primul loc.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Cinci trucuri pentru trandafiri mai frumosi

    Primul pas foarte important este sa alegeti de la bun inceput un loc din gradina unde viitoarea tufa de trandafiri sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, pentru ca florile sa fie numeroase, in nuante vii si (daca este un soi cu parfum puternic) aroma intensa.

  • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

    Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

  • Caisul Compacta

    Caisul Compacta va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, cat mai mult soare si un loc unde sa nu bata curentii reci de aer, si se adapteaza la fel de usor in gradina, sera sau, de ce nu, intr-un ghiveci de mari dimensiuni daca vreti sa il amplasati pe o terasa unde are destula lumina.

  • Iasomia Mont Blanc - prospetime si frumusete

    Cu flori de un alb pur, intens, aceasta varietate de iasomie este din fericire o planta usor adaptabila, se aclimatizeaza in gradina in scurta vreme cu putina ingrijire, rezista la temperaturile geroase ale iernii (dar trebuie sa fie asezata intr-un loc unde este ferita de curentii reci de aer) si prefera solul cu drenare buna si cat mai mult soare.

  • Trandafirii Mushimara

    Sunt trandafiri de culoare rosie, intr-un interesant contrast cu verdele inchis si lucios al frunzelor, mirosul este discret si dulceag, si nu uitati sa alegeti un loc unde sa aiba soare, un sol fertil si cu drenare buna, dar si spatiul circular necesar.


Warning: fopen(cache/8be4d7cca44af0e8b27ddb2fa88fbce9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139