Caută afecțiune în indexul alfabetic:

Tratamente naturiste

GHINTURA GALBENA

Denumire stiintifica: Gentiana lutea

Denumiri populare:

abrameasca, cahincea, duntura, lantura, ochincea, stegera, strigoaie, tintura.,

Afectiuni:

ascaridioza
excitarea sucului gastro-intestinal
gripa
stimularea functiei ficatului
stimularea poftei de mancare
stimularea sistemului nervos

Mod de intrebuintare:

Se consuma sub forma de infuzie, tinctura, decoct, vin, sirop. Atat infuzia cat si decoctul se prepara folosind o lingurita de radacina maruntita la 1l de apa. Tinctura se prepara macerand 20g radacina in 100g alcool de 700 gr timp de 7-8 zile. Din acest preparat se consuma 10-15 picaturi in apa, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Vinul se prepara din 30g raracina maruntita care se amesteca cu 60g alcool de 70gr pana se umezeste uniform, se lasa intr-un vas inchis timp de 24 h, apoi se adauga 1l de vin si se lasa la macerat timp de 10 zile, agitand din cand in cand amestecul. Se strecoara si se filtreaza printr-o panza groasa. La aceasta cantitate se poate adauga 100-200 g zahar. Se consuma cate o lingura de vin cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese principale. Preparatele din ghintura luate inaintea meselor sporesc pofta de mancare, consumate dupa masa ele au efect diuretic.

Alte plante pentru afectiuni similare

OSUL IEPURELUI
  Ononis spinosa

VaSC
  Viscum album

PEDICUTA
  Lycopodium clavatum

TINTAURA
  Centaurim erythraea

TURITA MARE
  Agrimonia eupatoria

PELIN NEGRU
  Artemisia vulgaris

MARAR
  Anethum graveolens

BRADISOR
  Huperzia selago

BOZ
  Sambucus ebulus

BUSUIOC
  Ocimum basilicum

NEGRILICA
  Nigella sativa

SAPUNARITA
  Saponaria officinalis

TRANDAFIR
  Roza centifolia

URECHELNITA
  Sempervivum tectorum

NEGRILICA
  Nigella sativa


Warning: fopen(cache/e6fe45fe5113b692a746cb1635ebe785) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139