Povestea florilor de mac
Prima descriere a florii de mac a fost facuta de un invatat pe nume Dioscoride care a trait in primul secol dupa Hristos. In Grecia antica, floarea se regasea pe fetele monedelor fiind asociata cu bogatia si fertilitatea.
Prima descriere a florii de mac a fost facuta de un invatat pe nume Dioscoride care a trait in primul secol dupa Hristos. In Grecia antica, floarea se regasea pe fetele monedelor fiind asociata cu bogatia si fertilitatea.
O salata redusa in calorii, insa bogata in vitamine, este numai buna pentru a o savura intr-o zi calduroasa. Telina intareste sistemul nostru imunitar si contine o cantitate insemnata de fier si de magneziu, iar ciupercile sunt "hrana zeilor".
Dintre bulbii care se planteaza primavara pentru a inflori vara si toamna mai cunoscuti sunt ai crinului, gladiolei si daliei. Aceasta din urma floare s-a remarcat de-a lungul timpului printr-o caracteristica aparte: varietatea.
O salata usoara si hranitoare, pentru masa de dimineata, este salata japoneza de broccoli cu sos de soia. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a o prepara:
Salatele, existente in variate feluri, ne incanta prin culorile sale vii ale legumelor pe care le contin. O adevarata bogatie in farfurie, salata de legume coapte cu ton si masline este una foarte aromata, traditionala din Tunisia.
Par a fi fragile precum portelanul si delicate precum dantela, insa in realitate garofitele sunt extrem de rezistente si deloc pretentioase
Zambila este o floare a primaverii, a sperantei si a vietii, care nu are nevoie de ocazii speciale pentru a fi oferita chiar si barbatilor. Florile in forma de clopotei placut si puternic parfumate au nuante din cele mai diferite: indigo, purpuriu inchis, coral, ciclam etc.
O mancare usoara, menita sa ne incante zilele calduroase de vara este sufleul de spanac cu smantana. Spanacul este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale antioxidante si de curatire ale organismului.
Rulada de spanac umpluta cu sunca si sos alb este o mancare usoara si plina de vitamine, aceasta fiind binevenita pentru o masa la serviciu. Spanacul este bogat in potasiu si calciu, dar are si un continut ridicat de beta-caroten.
In conceptia celor mai multi dintre noi a manca sanatos inseamna a include in alimentatie acele categorii de produse care furnizeaza energie printr-un continut bogat de vitamine si minerale.