Un aer mai curat cu ficusi, ferigi sau palmieri
Inconjurandu-ne de plante precum ficusi, bambusi, ferigi, dracene, palmieri sau plante cu flori ca azaleea, orhideea, gerbera si hibiscusul vom respira un aer mai curat.
Inconjurandu-ne de plante precum ficusi, bambusi, ferigi, dracene, palmieri sau plante cu flori ca azaleea, orhideea, gerbera si hibiscusul vom respira un aer mai curat.
Pachystachys lutea este o planta perena cu crestere arbustiva si port vertical, foarte putin ramificat, ce incanta prin inflorescentele conice, sub forma de spic, cu bractee bine evidentiate, imbracate precum solzii, de culoare galben intens, care lasa la iveala mici floricele albe
Intrucat nu este pretentios la conditiile de mediu din tara noastra, a fost aclimatizat cu succes si il putem admira in multe parcuri sau gradini, fie ca tufe individuale, fie sub forma de gard viu.
Pe buna dreptate, este considerat unul dintre cei mai ornamentali arbori din toata lumea, datorita frunzisului, dar mai ales florilor de culoare rosie, ce apar in numar foarte mare in ciorchini verticali asemeni unor candelabre si care persista din mai pana in iunie.
Intrebata zilele trecute de o cunostinta, proaspat detinatoare a unei case cu gradina, ce ar fi bine sa planteze - tufe pline de flori divers colorate sau arbusti permanent verzi - m-am gasit in imposibilitatea unui raspuns hotarat.
Pana sa ajungem la atat de doritul nostru concediu ne putem relaxa in mijlocul gradinii, la umbra arborilor, in mijlocul florilor de sezon.
Intrucat nu rezista afara, la gerurile din tara noastra, nu a putut fi aclimatizata ca planta de gradina, dar iubitorii acestei minunatii exotice se pot bucura de florile ei, cultivand-o ca planta de interior, scotand-o terase sau balcoane insorite, doar pe perioada calda.
Un arbore usor de aclimatizat, avand in vedere ca suporta o gama larga de conditii atmosferice, rezistent la frig si inghet, in general suportand temperaturi intre minus 20 si plus 30 de grade Celsius
Arbust persistent, de talie medie, cu frunze de culoare verde intens, lucioase, cu forme variate (penat-lobate sau inegal sectate) si margini rotunjite, creste in mod spontan in poieni, pe dealuri sau la marginea padurilor, in zone insorite, sau in usoara penumbra.
Plante perene erbacee, cu crestere rapida, dezvolta tufe bogate de frunze cu tenta albastrie. Din mijlocul frunzelor se inalta tije subtiri ce sustin buchete de flori.