Tort bicolor

 

Ingrediente:

Pentru primul blat aveti nevoie de:

6 galbenusuri

100 g zahar

2 linguri de pesmet fin


Pentru cel de-al doilea blat veti avea nevoie de:

6 albusuri

120 g zahar

1 lingurita de ulei

1 lingura plina cu cacao

zeama de la 1/2 lamaie

120 g nuci

Umplutura:

150 g frisca sau gem de fructe

Mod de pregatire:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla. Apoi se adauga pesmet. Se coace compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt.

Se bat cele 6 albusuri pana devin spuma.

Se adauga zaharul si se amesteca in continuare compozitia, apoi se adauga nucile, uleiul, cacaua si zeama de lamaie.

Se coace in aceeasi forma de tort unsa. Se asaza pe platou intai blatul de culoare inchisa.

Se unge cu un strat de frisca sau gem de fructe, iar deasupra se asaza blatul galben. Se orneaza cu dulceata sau frisca.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/cc5b7ca7b6d4e48cca7159c24af25220) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139