Tort bicolor
Ingrediente:
Pentru primul blat aveti nevoie de:
6 galbenusuri
100 g zahar
2 linguri de pesmet fin
Pentru cel de-al doilea blat veti avea nevoie de:
6 albusuri
120 g zahar
1 lingurita de ulei
1 lingura plina cu cacao
zeama de la 1/2 lamaie
120 g nuci
Umplutura:
150 g frisca sau gem de fructe
Mod de pregatire:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla. Apoi se adauga pesmet. Se coace compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt.
Se bat cele 6 albusuri pana devin spuma.
Se adauga zaharul si se amesteca in continuare compozitia, apoi se adauga nucile, uleiul, cacaua si zeama de lamaie.
Se coace in aceeasi forma de tort unsa. Se asaza pe platou intai blatul de culoare inchisa.
Se unge cu un strat de frisca sau gem de fructe, iar deasupra se asaza blatul galben. Se orneaza cu dulceata sau frisca.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Tort de mere cu migdale
Un tort usor de preparat, potrivit ca desert la o intalnire cu prietenii, este tortul de mere cu migdale.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Tort din piscoturi de sampanie si crema de banane
Pentru o aniversare speciala a unei persoane dragi din familia dumneavoastra, puteti incerca sa o surprindeti preparand un tort din piscoturi de sampanie cu crema de banane.
-
Tort moca din piscoturi si frisca
Un tort simplu de preparat si cu un gust delicios este tortul moca din piscoturi de sampanie si frisca. Ingredientele necesare sunt: