Tort Joffre
Ingrediente:
Blatul
8 oua intregi
2 albusuri
40 g faina
50 g cacao
8 linguri zahar
Crema
400 g unt
400 g zahar
90 g cacao
150 g apa
2 galbenusuri
Preparare:
Blatul: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul apoi se adauga faina si cacaoa. Se unge o cratita de 3 kg cu unt si se pune compozitia la copt la foc potrivit.
Crema: Apa se pune inibric cu cacaoa si zaharul. Se da in clocot de cateva ori, apoi se raceste. Untul se freaca bine, se adauga siropul racit, apoi galbenusurile ramase de la blat.
Blatul se taie in 2, se umple cu crema si se imbraca tot cu crema.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Tort de mere cu migdale
Un tort usor de preparat, potrivit ca desert la o intalnire cu prietenii, este tortul de mere cu migdale.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Tort din piscoturi de sampanie si crema de banane
Pentru o aniversare speciala a unei persoane dragi din familia dumneavoastra, puteti incerca sa o surprindeti preparand un tort din piscoturi de sampanie cu crema de banane.
-
Tort moca din piscoturi si frisca
Un tort simplu de preparat si cu un gust delicios este tortul moca din piscoturi de sampanie si frisca. Ingredientele necesare sunt: