Supa de vara cu legume si verdeturi
Ingrediente:
ulei de masline
4-5 fire de ceapa verde, taiate marunt
1 dovlecel mare, curatat de coaja si taiat cubulete
3 linguri orez basmati
750 ml supa de legume sau de pui (din cutie)
100 g mazare proaspata sau congelata
100 g fasole verde pastai, taiate marunt
1 lingura de busuioc, patrunjel, menta proaspete, tocate marunt si amestecate
1-2 linguri zeama proaspat de lamaie
Mod de preparare: puneti la incins o lingura de ulei de masline intr-o cratita suficient de mare, in care se calesc ceapa verde si dovlecelul, amestecand des si lasand pana cand legumele incep sa se inmoaie. Se adauga orezul si supa, lasand totul la fiert pentru 5-10 minute, dupa care se adauga mazarea si fasolea. Totul se pastreaza pe foc pana cand orezul este bine facut, se amesteca si la final se pun verdeturile proaspete, tocate si zeama de lamaie. Se serveste calda, alaturi de crutoane de paine prajita.
Foto: flickr.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu valeriana si avocado
Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Crochete de orez cu legume si marar
O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.
-
Supa de rosii cu orez si telina
O supa calda si delicioasa pentru o vreme friguroasa este perfecta pentru meniul de seara. Va sugeram sa pregatiti supa de rosii cu orez si telina.
-
Tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi
O mancare de vara savuroasa pentru un pranz bogat este tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi.