Sufleu de mazare
Ingrediente:
500 g mazare (poate fi congelata sau din conserva)
250 ml lapte
4 oua
100 g cascaval
100 g unt
100 g faina
sare, piper
Mod de preparare: mazarea boabe se fierbe in apa cu sare si cand este aproape gata inmuiata se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Separat se face un sos alb clasic din trei sferturi din cantitatea de unt, faina si lapte. Cand este gata se amesteca bine cu mazarea, se condimenteaza cu putina sare si piper si se adauga cele patru galbenusuri, iar la final albusurile batute spuma. Toata compozitia bine amestecata se toarna cu grija intr-o tava unsa cu restul de unt, se presara deasupra tot cascavalul ras si se baga la cuptorul bine incins pentru 20 - 25 de minute. Se serveste fierbinte ca aperitiv.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Paste delicioase. Spaghete cu boabe de mazare
O reteta simpla de paste, pe care o puteti pregati din dorinta de a degusta ceva nou, poate fi reteta de spaghete cu boabe de mazare.
-
Retete de post. Tocanita de mazare cu soia
Tocanita de mazare cu soia cubulete este o reteta gustoasa de post, pe care o puteti pregati pentru familie la masa de pranz.
-
Sufleu de varza alba la cuptor
Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.
-
Aperitive gustoase. Budinca de mazare cu mascarpone
Gustul oferit de o mancare buna trebuie luat in considerare atunci cand alegem ce sa mancam in fiecare zi, la ora mesei. Asadar va propunem sa va bucurati de un aperitiv gustos incercand reteta de budinca de mazare cu mascarpone.