Suc de citrice pentru vara
Ingrediente:
1 ½ cani suc proaspat de portocale
½ cana suc de lime
½ cana suc de lamaie
1-2 linguri de zahar alb sau brun
felii subtiri de lamaie si limeta pentru servire
5-6 cani apa minerala sau apa tonica
Mod de preparare: se pregateste o carafa de dimensiuni potrivite sau in lipsa ei un vas suficient de mare in care se toarna sucul de lime si cel de lamaie, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana cand se dizolva aproape complet. Se toarna deasupra sucul de portocale si apa tonica sau minerala, la final punand si cateva felii de lamaie si limeta. Se tine la rece pana in momentul servirii (pentru cel putin 60 de minute) si pentru un plus de aroma puteti adauga in fiecare pahar felii de lamaie sau limeta.
Foto: pickpik.com
Articole asemănătoare
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Bautura de vara cu apa minerala, suc de lamaie si capsune proaspete
O reteta pentru o bautura racoritoare cu gust intens de capsune foarte coapte, dulci si aromate, dar si cu note de citrice si prospetimea de menta. Secretul este un praf de sare care va potenta combinatia finala de arome.
-
La ce puteti folosi cojile de citrice
Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.
-
Suc de pepene cu piper negru si citrice
Un suc de vara indraznet, plin de vitamine, cu gust dulce-acrisor si note picante. Se bea cat mai rece, cu gheata.
-
Cocktail cu gin, suc de mere si limeta
In locul unui gin tonic clasic incercati un amestec de suc de mere, limeta, putina miere si un gin de calitate pentru o bautura dominata de tonurile dulci, in care veti intalni notele clasice de ienupar si cele de citrice.