Sos cu tomate si ardei iute
Ingrediente:
350 g sos de rosii
1 ardei iute verde
1 ardei iute rosu
2-3 catei de usturoi
8-10 frunze de busuioc proaspat
40 ml ulei de masline
sare, piper negru
Mod de preparare: ardeii iuti se spala, se taie, se indeparteaza semintele si apoi se toaca marunt. Uleiul de masline se pune la incins intr-o cratita la foc mic spre mediu, se adauga ardeii iuti maruntiti, lasandu-i pana incep sa isi schimbe culoarea. Se curata si se toaca usturoiul, se spala si se taie cat mai marunt busuiocul, adaugandu-le pe amandoua ardeiului. Se lasa 3-5 minute pe foc, amestecand din cand in cand, turnand tot sosul de rosii si lasand pana incepe sa fiarba. Se sareaza si se pipereaza, lasand la racit pentru cel putin 30 de minute.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos dulce-picant cu miere, usturoi si ardei iute
Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.
-
Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute
O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.
-
Cocktail picant cu rom si ardei iute
O combinatie indrazneata in care feliile de ardei iute (ideale pentru cei care vor o bautura cat mai picanta) completeaza aroma de rom, sucul de limeta si notele exotice de scortisoara.
-
Retete de post. Omleta din tofu cu ceapa si ardei gras
O reteta de post poate fi preparata din tofu, cu ceapa si ardei gras. Este o omleta delicioasa, pe care trebuie sa o incercati pentru a-i descoperi gustul.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.