Slabiti patru kilograme pe luna cu dieta vegetariana
Scopul dietelor depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate.
Este mai mult decat o modalitate de a pierde kilograme, iar multe persoane au adoptat vegetarianismul ca filosofie de viata. Exista o mare varietate de diete vegetariene, de la cele mai stricte, care permit numai consumul vegetalelor, pana la cele care ingaduie consumul de lapte si derivatele lui, precum si pe cel de miere si oua.
Cele trei elemente de baza ale acestei diete sunt vinetele, cerealele (musli) si painea. Durata minima a dietei este de o luna, iar kilogramele pierdute lunar sunt patru, in medie.
Varianta de regim vegetarian pe v-o prezentam permite consumul de legume, miere, lapte si oua.
Micul dejun: un pahar cu lapte de soia, cu o lingura de grau incoltit; doua linguri de cereale integrale (musli); 30 g de nuci sau de migdale pisate sau 100 g de branza, miere, sucul de la o portocala si o felie de paine integrala cu marmelada.
Pranzul: Toate mesele trebuie sa inceapa cu o salata variata. Apoi, puteti consuma oua cu ciuperci sau macaroane gratinate cu sos de hribi, sau o alta varianta ar fi linte si orez integral.
Cina: Salata de fructe cu biscuiti integrali, din ovaz, sau supa de verdeturi si paine integrala cu miere.
Salatele pot fi condimentate cu ulei de masline, lamaie si verdeturi.
Fructele se consuma fie inainte de masa, fie la doua ore dupa aceea.
Avantajul acestei diete il reprezinta faptul ca este recomandata si persoanelor cu boli cardiovasculare.
Curata tot organismul, iar grasimea pe care o contin alimentele vegetale ajuta la formarea si regenerarea tesuturilor. Totodata, kilogramele pierdute nu se recupereaza.
Orez spaniol cu ulei de masline
Pentru cei care postesc, orezul reprezinta un aliment de baza, motiv pentru care marii bucatari s-au grabit in a inventa retete care de care mai sofisticate.
Ingredientele de care aveti nevoie pentru reteta de astazi sunt: trei cani cu orez, trei lingurite cu ulei de masline, o ceapa de marime medie, taiata fin, o lingurita cu usturoi tocat, un ardei verde, taiat cubulete, un ardei rosu, taiat marunt, doua rosii decojite si fara seminte, sare si piper. Mai intai fierbeti orezul, apoi incalziti putin uleiul intr-un vas mare si adaugati ceapa.
Se lasa timp de cinci minute. Se pune usturoiul si se mai lasa un minut. Se adauga ardeii si rosiile, se acopera si se mai lasa cinci minute.
Se adauga orezul si se mai lasa pe foc un minut.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Legume si fructe in Cartea Recordurilor
Cea mai grea tomata aproape a atins patru kilograme - oprindu-se la 3,906 kg - si a fost inregistrata in vara anului 2016, apartinand unui pasionat din SUA.
-
Salata de oua cu sparanghel verde
Ne apropiem cu repeziciune de perioada Pastelui si ne gandim inca de pe acum cu ce sa-i incantam pe cei dragi cand ii avem in casele noastre
-
Ardei umpluti cu orez si ciuperci, facuti la cuptor
Ardeii umpluti cu orez si ciuperci sunt o reteta apetisanta, potrivita si pentru persoanele care urmeaza o dieta vegetariana.
-
Dieta vegetariana, reteta succesului pentru genii?
Dieta vegetariana este bine cunoscuta ca fiind una ce aduce sanatatii o sumedenie de beneficii. Cercetarile au aratat pana in prezent ca vegetarienii sunt in mare masura feriti de bolile cardiace, de hipertensiune, obezitate, diabet, tulburari intestinale, pietre la rinichi sau fiere, osteoporoza si diverse forme de cancer.
-
Salata gustoasa cu castraveti si dovlecei
Castravetii se consuma in salate sau simpli, taiati felii sau cubulete. Doza recomandata este de macar 200 de grame pe zi cu un aport de 20 kcal la 100 g, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitaminele B si C.