Sfaturi utile pentru conservarea fructelor
Fructele intregi sau cele injumatatite isi pastreaza mai bine aroma daca, inainte de sterilizare, au fost oparite cu apa cu zahar. Adaosul de zahar ulterior nu este neaparat necesar.
Prunele galbene si corcodusele se spala, li se indeparteaza coditele, apoi se fierb 10 minute in apa. Apoi se scot cu o spumiera si se transfera in borcane. Dupa ce se pun capacele la borbane se sterilizeaza 10 minute la 100°C.
Fructele boabe, moi si mici, trebuie bine alese inainte de conservare si trebuie sa li se indeparteze coditele.
Bulele de aer care se formeaza in momentul umplerii borcanelor cu fructe si apa se pot elimina cu coada unei linguri de lemn.
Reventul se curata, se taie bucati lungi de circa 5 cm si se lasa, peste noapte, in sirop fierbinte.
In loc de sirop de zahar, puteti umple borcanele si cu suc de fructe fierbinte.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mananci castraveti
Legume indicate in perioada caniculara pentru ca ajuta la hidratarea organismului, cu putine calorii, castravetii contin multa vitamina A si vitamina C, vitamina E, enzime utile pentru o digestie mai usoara, saruri minerale (magneziu, potasiu, fier, calciu), iar consumul regulat ajuta la prevenirea actiunii nefaste a radicalilor liberi.
-
Planuri de amenajare pentru gradinile cu dimensiuni reduse
Exista multe persoane pasionate de flori si de gradinarit in general, insa din pacate locuiesc in orase mari si aglomerate
-
Parcul National Lahemaa, Estonia
Lahemaa, cel mai vechi si important parc national din Estonia, a luat nastere in anul 1971 pentru conservarea peisajului tipic tarilor cu iesire la Marea Baltica.
-
Sfaturi utile pentru o alimentatie sanatoasa
In zilele noastre se vorbeste foarte mult despre alimentatie, despre felul in care ne hranim si despre bolile care apar din cauza substantelor nocive injectate in mancare
-
Retete libaneze. Supa de fructe de mare
In cele ce urmeaza veti descoperi o reteta traditionala libaneza special creata pentru impatimitii fructelor de mare si anume: supa de fructe de mare.