Sfaturi pentru transplantarea unui copac sau unui arbust

copaci

 Inceputul primaverii este cel mai potrivit moment pentru transplantarea arborilor ce trebuie facuta inainte ca acestia sa inverzeasca.

Arborii vor avea de suferit daca ii transplantati intr-un moment nepotrivit, cand au inverzit. Mai bine ar fi daca mutati copacii cand abia a trecut zapada, iar temperatura este de  8-10 grade Celsius. Astfel nu vor simti schimbarea de mediu.

 

In general pentru orice planta transplantarea se poate face si cand aceasta inmugureste, dar daca deja i-au crescut frunzele mai bine asteptati urmatorul sezon.

  

De asemenea, nu trebuie sa va fie teama sa taiati varfurile radacinilor. Acest proces contribuie la revigorarea plantei.

 

Cand taiati varfurile radacinilor se dezvolta imediat noi firicele de radacini laterale. Aceste firicele sunt mai fibroase si au o capacitate mai mare de a absoarbe apa si alti nutrienti. In unele rezervatii se folosesc masini speciale care taie radacinile copacilor pentru a-i forta sa dezvolte mai multe radacini fibroase. Acest lucru face ca transplantarea in anul urmator sa fie mult mai de succes.

 

Daca observati un arbore ca devine din ce in ce mai firav si uscat, ar putea fi din cauza mediului. Cel mai bine ar fi sa il mutati cu prima ocazie intr-un alt loc si veti vedea ca efortul depus va merita.

Articole asemănătoare

  • Mojito cu ananas, menta si rom

    O varianta a unei retete clasice, cu gustul dulce si savuros al sucului de ananas, notele proaspete de menta si aroma inconfundabila a unui rom de calitate. Poate fi pregatit foarte usor si acasa, pentru o seara placuta sau pentru a insoti o gustare.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Santana, liliacul cu parfum greu de uitat

    Varietate de liliac ce pare sa aiba toate avantajele pentru un gradinar cu sau fara experienta, Santana este un soi rezistent la seceta si la ger, longeviv, suporta usor poluarea spatiilor citadine, se adapteaza atat la zone cu mult soare cat si la semi-umbra si nu necesita lucrari speciale si costisitoare de intretinere.

  • Sfaturi pentru un gradinar incepator

    Flori recomandate unui gradinar incepator: floarea-soarelui, carciumaresele, craitele, sangele voinicului, panselutele, sporul casei, condurul doamnei, muscatele, trandafirii.

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.


Warning: fopen(cache/8dae94d6e1d1a096eeb158eda4e57efb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139