Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun

Sunteti in cautarea unor idei noi pentru decorarea bradului de Craciun? V-ati plictitsit de vechile globuri si decoratiuni pentru brad? Iata in continuare cateva idei care va vor ajuta in alegerea dvs.

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 1

Ornamente mari

Primul exemplu pe care vi-l oferim se refera la un aspect pe care multa lume nu il ia in considerare, si anume folosirea ornamentelor de brad de dimensiuni mari. Dupa cum se observa si din imaginea alaturata, globurile si stelele argintii au un mare impact vizual. Singura regula pe care trebuie sa o respectati este paleta cromatica: alegeti o singura coloare, pentru a nu incarca bradul foarte mult. Desi acest tip de decoratiuni mari costa mai mult, nu veti avea nevoie de mai mult de 12 ornamente pentru decorarea unui brad de dimensiuni normale.

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 2
   

Alegeti o singura tema sau schema de culori

Fie ca este vorba de combinatii de 2 culori pentru toate decoratiunile pentru brad (rosu-argintiu, rosu-auriu, argintiu-albastru, etc.) sau de alegerea unei anumite teme (dulciuri si fructe, natura, figurine, etc.), aveti grija sa o respectati intrutotul. Daca nu respectati aceasta regula, veti avea un brad foarte incarcat. Daca alegeti ca tema ''gradina'', atunci cautati ornamente in forma de fluturi, spiridusi, libelule, ramuri cu muguri, etc; culoarea dominanta poate fi auriul, si pentru a nu incarca inutil bradul, alegeti o ghirlanda mica sau confectionata din plasa.

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 4

Decoratiuni stralucitoare

Sarbatorile de iarna ne aduc bucurie si lumina in suflet, asa ca ce alt moment poate fi mai bun pentru a ne transforma casa intr-un refugiu plin de caldura si stralucire? Cumparati decoratiuni de brad din cristale, ele vor da un aspect cu totul deosebit incaperii. Cristalul este transparent, asa ca este bine sa plasati ornamentele de acest tip in apropierea unei surse de lumina (bulbii de lumina din ghirlanda).

 

Texturi diferite

Cand vine vorba de decorarea bradului, totul trebuie sa fie deosebit. Incercati sa alegeti decoratiuni si ornamente cu texturi diferite: globuri stralucitoare si mate, ornamente din panza, buchete de flori (ca in exemplul alaturat), stele de metal, turturi de cristal, etc.

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 5

Repetitia, mama... decorarii

Cand incepeti decorarea bradului, trebuie sa stiti ca unul din ornamente va trebui sa se repete, de exemplu, globurile rosii. Asezarea in pom a mai multor astfel de globuri va crea un aspect unitar si, in plus, va ajuta la conturarea temei sau schemei coloristice alese. In fuctie de dimensiunile bradului, este recomandat sa cumparati 12, 24 sau chiar 48 de ornamente identice; ele pot fi de dimensiuni, forme sau texturi diferite,insa trebuie sa aiba aceeasi culoare. In rest, puteti avea chiar si ornamente izolate, care sa se regaseasca numai intr-un singur loc in brad.

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 6

Pentru un interior armonios

Este bine ca bradul sa fie decorat cu ornamente de culori apropiate sau care se potrivesc cu cele din camera. Culoarea dominanta din camera se poate regasi in globuri, ghirlande, fundite, etc

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 7

Pentru un brad decorat cu stil

Decoratiunile de acelasi tip sau culoare dau un aspect ''de revista'' daca le variati dimensiunile (mici, medii sau mari) si daca au un finisaj mat-stralucitor; alegeti aceasta varianta, in loc de obisnutele globuri lucioase. Cu acest ''look'' se potrivesc ghirlande subtiri, care sa inconjoare bradul in zig-zag, si turturi de sticla.

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 8

Ornamente de o singura culoare

Va place o culoare anume? Atunci alegeti o paleta monocromatica. Brazii de Craciun decorati intr-o singura culoare nu sunt lipsiti de interes si nici greu de impodobit; ganditi-va numai la cate texturi si finisaje puteti folosi pentru a crea, in final, un brad simplu, dar perfect. Ornamentele trebuie sa aiba dimensiuni diferite si, eventual, mici desene.

 

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun 9

Un brad bogat

Golurile dintre ramurile bradului pot fi umplute cu decoratiuni inspirate din natura: ramuri aurii sau argintii, flori sau frunze artificiale, chiorchini de fructe sau alt fel de ornamente pe care le puteti face singuri. Un exemplu in acest sens este ciochinele din imagine, pentru care s-au folosit frunze artificiale, o ramura cu fructe uscate si apoi vopsite in argintiu si ornamente verzi, toate legate cu o sarma si o panglica transparenta.

Lavinia Rorich
13.12.2006
copyright Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post

    O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.

  • Oua vopsite in stil traditional

    Vopsirea oualor de Paste este o traditie care a capatat la fel ca si impodobirea bradului de Craciun proportii universale. Pentru aceasta, unii apeleaza la coloranti artificiali, usor de gasit in orice magazin alimentar, pe cand altii acorda atentie vopselelor naturale.

  • Cactusul de Craciun

    Daca esti o femeie norocoasa in luna decembrie vei primi cadou un cactus de Craciun. Fiind renumita pentru frumusetea sa, aceasta specie nu a dezamagit niciodata intr-o asemenea imprejurare.

  • Retete de Craciun. Cotlete de porc cu sos de smantana

    Pentru masa de Craciun, va propunem o reteta gustoasa de cotlete de porc cu sos de smantana, care se prepara intr-un timp destul de scurt.


Warning: fopen(cache/b65622d2675c0136d61b0061a0d3103f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139