Sapte bauturi pe care (probabil) ai ezita sa le gusti
Pepsi White: la prima vedere este doar o editie speciala Pepsi, lansata in 2008 in Japonia la timp pentru sarbatorile de iarna, si cum pe eticheta puteai sa vezi oameni de zapada, iar sucul era alb, laptos, parea sa fie o combinatie care sa evoce tocmai gheata, frigul, prospetimea. De fapt Pepsi White era o combinatie de Pepsi clasic si… iaurt. Iar cei care au incercat noua reteta nu au fost tocmai incantati. Sub acelasi nume au mai fost lansate alte doua variante, in 2012 (cu aroma de mandarine) si in 2012 (citrice), insa originalul ramane o ciudatenie cautata inca de cei care nu au incercat-o atunci. Si de departe mai bizara decat editiile cu gust de pepene, guma de mestecat, ghimbir sau castravete aparute de-a lungul anilor tot aici.
Pickle Juice Soda: nu este nicio farsa, niciun titlu ales pentru a atrage atentia, ci o descriere scurta si precisa – un suc in care veti gasi zeama de castraveti murati si zahar brun, totul intr-o combinatie care ii va soca pe cei obisnuiti cu un suc dulce, clasic. Creatia unui producator din Pennsylvania (SUA), cu un pret destul de mare pentru o sticla de suc, pare mai curand potrivit pentru o farsa decat pentru zilele calduroase de vara.
Tarkhun: o bautura racoritoare traditionala in Rusia, cu o istorie care a depasit deja secolul si o frumoasa culoare verde, Tarkhun pare la prima vedere un suc proaspat, cu gust fructat si dulce. O iluzie. La baza retetei sta tarhonul (chiar daca pana si in bucatarie in intalnim relativ rar si in cantitati mici) alaturi de un amestec de ierburi si zahar in proportii secrete. Gustul este (spun cei care l-au incercat) cu adevarat memorabil, ai nevoie de ceva vreme ca sa te obisnuiesti si este departe de un Pepsi sau Fanta, insa in final ramane o experienta stranie.
Ketchup Soda: o alta idee inedita de origine americana (de altfel producatorul este “responsabil” si pentru sucul cu gust de muraturi), este o bautura de un rosu inchis, o sticla de ketchup pe eticheta si (paradoxal sau nu) un gust care nu este de suc traditional de rosii, ci chiar de ketchup. Dulce, dens, cu note un pic sarate, pare la prima vedere reteta pentru un dezastru gustativ sigur sau exclusiv pentru cei atrasi de retete bizare, dar reactia a fost pozitiva de la lansare, iar cei care si-au depasit retinerile au fost multumiti. Unii chiar incantati.
Dr. Brown’s Cel-Ray: cu un nume elegant care da impresia ca este o reteta foarte sanatoasa, eventual recomandata de un medic respectat, acest produs american (practic imposibil de gasit in alta parte) este o bautura racoritoare in care predomina gustul de telina. Alaturi de alte ingrediente, in mare masura secreta, telina este vedeta in fiecare cutie, si chiar daca este o bautura cel putin neobisnuita nu duce lipsa de cumparatori si chiar de fani. Si nu este vreo aparitie recenta, o creatie pentru noua generatie, ci o reteta care a aparut prima oara pe la jumatatea veacului al XIX-lea, de atunci reusind sa treaca de la un deceniu la altul cu modificari minime, mai mult de design decat de esenta. Un suc de telina rece cu mult acid? O alternativa la un smoothie gata imediat.
Curry Ramune: vreti o limonada cu un plus de aroma picanta, evocand mai curand India decat racoarea atat de mult dorita intr-o zi caniculara? Aceasta specialitate nipona (cum altfel) cu un simpatic indian pe eticheta amesteca intr-o singura sticla o limonada de calitate, perfecta cu putina gheata, si o portie sanatoasa de curry. Rezultatul final? Imaginati-va o limonada proaspata cu note picante, exotice, puternice, genul de bautura interesanta pentru cei din afara Japoniei mai curand prin neobisnuit decat pentru gust.
Meat Maniac Bacon Soda: cand vine vorba de bacon sunt multi care l-ar putea adauga in aproape orice reteta pentru un plus de gust si aroma, dar o sticla de suc rece in care regasesti si aroma de bacon pare putin cam mult. Un alt produs american si o raritate altundeva (desi comertul online a facut ca si astfel de bauturi sa fie mai usor de gasit peste tot) este o bautura racoritoare cu o culoare inchisa, care este in acelasi timp dulce, racoritoare, cu destul acid si cu mult gust de bacon. Simpla sau intr-un cocktail, e combinatia ideala pentru cei care iubesc o friptura sau o portie mare de bacon prajit.
Foto: weirdasianews.com
Articole asemănătoare
-
Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?
Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.
-
Gradina mea in luna Februarie
Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.
-
Planifica o gradina pe gustul pasarilor. Este simplu si eficient!
Deteriorarea habitatelor naturale este un fenomen pe care nimeni nu pare sa-l gestioneze corect si eficient in prezent. Sub incidenta presiunii antropice, multe pasari salbatice sunt in cautarea unui refugiu in interiorul spatiului invadat de oameni,
-
Cafeaua zilnica si riscul scazut de cancer
Aroma si efectul stimulator pe care il are cafeaua asupra organismului plaseaza aceasta bautura printre cele mai agreate de oameni.
-
Ghintura contribuie la sanatatea ficatului
Ghintura nu este doar una dintre florile pe care iti face placere sa le admiri la marginea padurilor, este o planta medicinala redutabila care si-a rasfrant beneficiile asupra intregi generatii de oameni suferinzi.