Citeste articole din "Sanatate"

  • Fructe si legume bogate in fibre

    Fructe si legume bogate in fibre

    Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.

  • Legume si fructe bogate in fier

    Legume si fructe bogate in fier

    Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Fructe si legume pentru o minte sanatoasa

    Fructe si legume pentru o minte sanatoasa

    Rosiile bine coapte sunt excelente in salate, ca gustare, gatite in diverse moduri, dar cati dintre cei care le mananca de fiecare data cu atata placere stiu ca in tomate se gaseste si un puternic antioxidant, licopenul, ce protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Iar in timp banalele rosii (le puteti asocia alte legume si eventual putin ulei de masline) nu mentin doar sistemul imunitar si cel digestiv, dar mentin si sanatatea mintii si mai ales memoria sau capacitatea de concentrare.

  • Suc de rosii pentru un sistem imunitar puternic

    Suc de rosii pentru un sistem imunitar puternic

    O reteta usor de pregatit din rosii bine coapte, cu busuioc, patrunjel proaspat, castravete racoritor si un praf de piper negru, plina de vitamine, recomandata pentru un sistem imunitar mai rezistent.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai des ciuperci

    Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai des ciuperci

    De padure sau de crescatorie, pline de savoare si cu un gust in care se intalnesc note diverse, de la cele de pamant si verdeata la cele acrisoare sau dulcegi, ciupercile sunt satioase, versatile, au relativ putine calorii si pot fi folosite pentru o gama larga de preparate.


Warning: fopen(cache/fb03e48771085505a26ea10f63dab87d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139