Rosii de Bistrita
Pulpa este de culoare roz, semipietroasa, semiaderenta la sambure.
Se matureaza la inceputul lunii iunie.
Articole asemănătoare
-
Strugurii Blaufrankisch
Daca are suficient soare si un pamant fertil, Blaufrankisch sau Lemberger este o buna alegere pentru a obtine vinuri rosii de calitate, taninoase, aromate, cu note de fructe de padure, cu o nuanta inchisa, dar si pentru varietati mai usoare, fructate, vinuri de desert in care veti intalni gusturi si note surprinzatoare.
-
Nectarinele Red Gold
Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.
-
Florile de Clematis
Nicolae Tonitza, faimosul pictor roman indragostit de flori si natura, este autorul unui tablou botezat “Flori rosii de clematis”. Cine cunoaste firea gingasa a acestor plante va sti ce anume l-a convins pe artist sa se aplece asupra subiectului.
-
Rosii umplute cu carne de pui si orez
Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.
-
Oua in sos de rosii
Dimineata, pregatiti un aperitiv cat se poate de aspectuos pentru a va surprinde intreaga familie. Reteta propusa astazi pentru un mic dejun delicios este cea de oua in sos de rosii.