Rosii de Baneasa
Pomul are vigoare mijlocie cu coroana globuloasa.
Fructele sunt mari si foarte mari, de forma ovoida. Culoarea este portocalie cu rosu aprins pe partea insorita.
Se matureaza in a treia decada a lunii iulie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Strugurii Blaufrankisch
Daca are suficient soare si un pamant fertil, Blaufrankisch sau Lemberger este o buna alegere pentru a obtine vinuri rosii de calitate, taninoase, aromate, cu note de fructe de padure, cu o nuanta inchisa, dar si pentru varietati mai usoare, fructate, vinuri de desert in care veti intalni gusturi si note surprinzatoare.
-
Nectarinele Red Gold
Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.
-
Supa de mere
O puteti servi ca aperitiv, ca un desert delicios daca mai puneti zahar sau fructele sunt dintr-un soi dulce sau pur si simplu ca o reteta neobisnuita.
-
Florile de Clematis
Nicolae Tonitza, faimosul pictor roman indragostit de flori si natura, este autorul unui tablou botezat “Flori rosii de clematis”. Cine cunoaste firea gingasa a acestor plante va sti ce anume l-a convins pe artist sa se aplece asupra subiectului.
-
Rosii umplute cu carne de pui si orez
Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.