Vita Stroganoff
Vita Stroganoff este o specialitate simpla, rapida si gustoasa plamadita prin secolul al XIX-lea in bucataria ruseasca.
Vita Stroganoff este o specialitate simpla, rapida si gustoasa plamadita prin secolul al XIX-lea in bucataria ruseasca.
Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari.
Dovleacul nu se numara doar printre cele mai gustoase legume de toamna ci sta deopotriva alaturi de cele mai sanatoase. Pana cand iarna isi va intra in drepturi, este de dorit sa consumam dovleac cat mai frecvent si in maniere cat mai diverse.
Coleslaw este salata care insoteste meniurile servite in orice fast-food din lume. Frecventa sa este atat de mare incat poporul american a ajuns sa o numere printre “mancarurile nationale”, in ciuda faptului ca denumirea vadeste originile europene, mai precis olandeze.
Ceea ce au in comun Italia, Romania si India, printre altele, este reteta delicioasa de spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran al carei gust depaseste barierele unei singure natiuni.
Salata de castraveti cu iaurt nu este altceva decat salata traditionala greceasca, cunoscuta generic sub numele de tzatziki. Iaurtul, ingredient de baza in numeroase retete mediteraneene, de capra sau de oaie, contine calciu si alti nutrienti de care organismul are nevoie in perioada sezonului estival.
Ca bucataria greceasca se distinge prin savoare si prospetime nu este o noutate. Tiropitakia, reteta de placinta cu aluat de iaurt pe care o vom prezenta in continuare constituie o delicioasa dovada.
Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.
In zilele calduroase de vara pepenele rosu este tot ceea ce isi poate dori cineva ca desert, tinut cateva ceasuri la rece. Fructul alcatuit in proportie de 92% din apa, contine beta caroten, vitamina C si reda organismului pe loc vigoarea de care are nevoie pentru a infrunta canicula.
Ghimbirul este, probabil, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi.