Remedii naturiste cu anason stelat
Fructul cu o forma aparte si un parfum exotic al unui arbore peren pe care il intalnim in Vietnam si China (de altfel este cunoscut si ca anason chinezesc), anasonul stelat este intalnit in arta gastronomica, fiind un condiment special, cu parfum puternic si perfect pentru a oferi anumitor feluri de carne o aroma pe care o veti recunoaste imediat, si la fel de util este in prepararea casnica a unor bauturi alcoolice sau chiar in deserturi traditionale.
Dar anasonul stelat este folosit mai ales sub forma de ceai in medicina traditionala chineza si de acolo a fost adoptat si folosit in toata lumea, avand surprinzatoare efecte antibacteriene, antioxidante si ajutand organismul sa isi revina mai usor dupa perioadele de boala. Daca nu vreti sa il preparati acasa din anason proaspat macinat puteti gasi in magazinele naturiste mai multe sortimente de ceaiuri cu anason stelat, pe care il veti bea in cure periodice. Se recomanda insa consultarea medicului inainte de a incerca o cura cu anason stelat pentru a va asigura ca nu exista contraindicatii sau alergii. Daca vreti sa face ceaiul acasa puneti 4-5 bucati de anason stelat la 250 ml apa fierbinte si lasati sa infuzeze 10-15 minute. Se poate pune si putina miere. Macinat se pune o lingurita cu varf la o cana si se filtreaza inainte de a-l bea.
- beti ceai cald de anason stelat in perioadele de gripe si raceli pentru un sistem imunitar mai puternic si mai rezistent. Chiar si atunci cand totusi raciti il puteti bea pentru ca simptomele sa fie mai usoare, reusind sa va vindecati mai repede
- puteti folosi infuzia de anason stelat si pentru a trata afectiunile usoare gastro-intestinale, fiind eficient pentru combate balonarea, indigestia, durerile usoare de stomac, indigestiile sau crampele abdominale
- stimuleaza circulatia sangelui daca este baut periodic
- este bun ca adjuvant naturist si in cazul bronsitelor, tusei cronice, a diverselor viroze respiratorii
- ceaiul de anason stelat este folosit pentru a reduce ridurile si a oferi pielii un aspect mai tanar, mai luminos. Puteti aplica masti cu ceai concentrat de anason stelat pe fata si puteti periodic sa faceti cure de ceai baut caldut.
- are efect diuretic si usor purgativ
- calmeaza durerile usoare in special daca este aplicat sub forma de comprese imbibate in infuzie pe zonele afectate
- infuzia si tinctura de anason stelat ajuta in tratarea insomniilor
- stimuleaza pofta de mancare si este recomandat in convalescente si anemii
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Ceai cu anason stelat si scortisoara
Un ceai parfumat si dulce, bun pentru a da un plus de energie si buna dispozitie, plin de vitamine si antioxidanti.
-
Tratamente si remedii naturiste cu busuioc
Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.
-
Remedii naturiste cu sare
Sarea grunjoasa poate fi folosita ca adjuvant atunci cand apar atat de nesuferitele dureri in gat, fie ca este vorba de laringite sau faringite, fie de o senzatie de jena dupa un suc prea rece sau o inghetata mancata repede. Se face gargara cu un pahar de apa fierbinte in care s-au dizolvat doua lingurite de sare, clatind apoi gura cu apa curata.
-
Solutii naturiste pentru un somn mai bun
Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.
-
Cocktail cu anason stelat, sirop de artar si whiskey
Un amestec plin de arome exotice, perfect pentru iarna, in care veti intalni taria de whiskey sau bourbon, notele stranii de anason stelat si scortisoara, dulceata intensa a siropului de artar.