Regim vegetarian cu musaca de legume
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa rosie, curatata si feliata
1 catel de usturoi, tocat
1 praz, taiat in felii de 1 cm
1 ardei rosu, feliat
1 ardei galben, feliat
3-4 linguri de pasta de tomate
250 g fasole fiarta
2 linguri cimbru proaspat, tocat
2 vinete, feliate
1 ou mare
2 linguri de iaurt
300 g cascaval ras
Mod de preparare:
Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei de masline. Se adauga usturoiul si prazul si se amesteca in continuare inca 2 minute.
Se adauga ardeii si pasta de tomate si se lasa 15 minute la foc mic, acoperit. La final se adauga cimbru si fasole si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se incinge cuptorul la 175° Celsius. Vinetele feliate de-a lungul se dau la cuptor cateva minute si se coc apoi in ulei pe ambele parti, pana devin de culoare maro auriu.
Jumatate din numarul feliilor de vinete se intind pe o tava si se acopera cu jumatate din compozitia de legume preparata anterior. Se asaza deasupra si restul de felii de vinete si se acopera cu restul de compozitie.
Se bate oul impreuna cu iaurtul si jumatate din portia de cascaval si se toarna peste musaca. Apoi se presara si restul de cascaval si se da la cuptor 45 de minute.
Articole asemănătoare
-
Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume
Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Musaca de cartofi cu linte
O mancare rapida si gustoasa pregatita acasa este potrivita pentru degustare. Va propunem sa incercati reteta de musaca de cartofi cu linte.
-
Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir
Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.
-
Tocanita cu carne de vitel si legume
O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.