Prajitura cu miere

prajitura cu miereIngrediente:
360 g miere
150 g unt
120 g zahar
1 ou
1 lingura scortisoara pisata
1/2 lingurita bicarbonat
160 g nuci macinate sau taiate felii subtiri
600 g faina
sare

Preparare:
1. Intr-un vas incalzit se bate untul spuma, adaugand mierea fluida, oul, bicarbonatul stins cu lapte, aromele, 3-4 nuci si faina.
2. Se toarna in tava unsa si presarata cu faina, se coace la foc potrivit de domol circa 30-40 de minute.
3. Prajitura inca fierbinte se unge cu unt topit, peste care se pune zaharul vanilat, amestecat cu nucile pastrate in acest scop. Se taie cand e rece.

Nota: se poate orna cu fructe din compoturi, bucati de coji de portocale zaharisite sau cu bucati mici de rahat.

Articole asemănătoare

  • Prajitura cu banane si sos de caramel

    Puteti descoperi o prajitura cat se poate de delicioasa pentru intreaga familie daca preparati prajitura cu banane si sos de caramel.

  • Prajitura gustoasa cu miere

    Intampinati-i pe cei dragi cu o prajitura gustoasa pe care sa o savureze la desertul mesei de pranz alaturi de o ceasca cu ceai cald. Va propunem sa incercati reteta de prajitura simpla cu miere.

  • Prajitura de post cu miere si nuca

    O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.

  • Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale

    Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.

  • Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie

    O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele:


Warning: fopen(cache/0949cda902c89eae8dab5039a4ddfa1d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139