Philodendron
Philodendron
Denumire populara
Philodendron
Specii si varietati
Specii cu tulpini taratoare si frunze intregi: Ph. Scadens, Ph. Imbe, Ph. Erubescens, Ph. Ilsemannii, Ph. Andreanum, Ph. Hastatum, Ph. Sagittifolium. Specii cu tulpini taratoare si frunze decupate: Ph. Columbii, Ph. Elegans, Ph. Leichtlinii.Specii cu tulpini verticale: Ph. Bipinnatifidum, Ph. Selloum
Cuprinde peste 200 de specii, diferentiate intre ele prin insusirile frunzelor si particularitatile tulpinii. In general, Ph. are tulpina erbacee, carnoasa, de cele mai multe ori prevazuta cu radacini adventive. Pozitia acesteia este dreapta sau taratoare. Toate speciile sunt decorative prin frunze, la unele specii acestea fiind protejate de o teaca bine dezvoltata, care este, la randul ei, decorativa.
Ingrijire
Udarea se aplica regulat si din abundenta. Necesita spatii calde sau temperate. Fertilizarea se aplica de 2-3 ori pe luna, vara, cand planta creste mai intens. Transplantarea se face la un interval de cel putin 3-4 ani.
Articole asemănătoare
-
17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca
Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.
-
De ce merita sa achizitionezi un Filodendron
“Philodendron” este un gen de plante reprezentat prin sute de specii, din care doar cateva sunt intalnite curent in apartament.
-
Oaza verde din locuinta noastra
Florile ne infrumuseteaza ziua cu minunatele lor petale si transforma orice ambianta intr-una prietenoasa
-
Purificarea aerului cu ajutorul plantelor
Testele celor de la NASA au evidentiat faptul ca plantele viu colorate, verzi si cu florile inflorite, curata aerul de factorii poluanti.
-
Probleme cauzate de caldura exagerata si uscaciunea aerului
Primele semne ale disconfortului florilor noastre sunt incetinirea cresterii si chiar stagnarea in dezvoltare. Plantele se opresc din crestere, nu mai produc frunze sau boboci