Peste oceanic la cuptor cu sos de marar
O mancare apetisanta si usor de preparat pentru o zi incarcata este pestele oceanic preparat la cuptor cu sos de marar.
Ingrediente:
800 g somon congelat sau ton
200 ml smantana
1 galbenus de ou
1 lingura de ulei
50 g unt
sare
otet
1 legatura de marar
Modul de preparare este urmatorul:
In apa cu otet, se pune somonul sau tonul la decongelat.
Dupa ce s-a dezghetat, pestele se scurge de apa.
Un vas termorezistent se unge apoi cu ulei.
Se adauga si bucatile de peste in acest vas.
Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Albusul de ou se freaca impreuna cu smantana.
La aceasta compozitie se mai adauga mararul taiat marunt.
Cand pestele este gata, se scoate din cuptor.
Dupa aceea se toarna peste el sosul de marar rezultat.
Deasupra se adauga si bucatile de unt.
Se mai da iar vasul la cuptor, pentru a se incalzi toate ingredientele.
Se poate servi alaturi de o garnitura de orez fiert sau paste fainoase.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume
Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.
-
Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar
O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.