Pavajul cu gazon
Pavajul cu gazon este o noutate absoluta in materie de inlocuire a asfaltului din curti, gradini, parcari auto. Imbina frumosul prin culoarea verde a gazonului, cu rezistenta foarte mare a ierbii la calcari repetate si cu greutati mari ale autoturismelor.
Suprafetele care utilizeaza acest gazon, sunt mai apropiate de natura, schimbul sanatos dintre elementele naturii reducand poluarea aproape total.
Pe acest gazon se pot organiza petreceri, picnicuri, jocuri sportive. Ingrijirea ierbii este usoara, iar daca se respecta instructiunile de montaj, care sunt foarte simple, rezultatul este deosebit.
Pentru gazon este importanta crearea microclimatului necesar, adica umiditatea solului, evaporarea si drenarea apei. La randul lui, gazonul permite producerea de oxigen, deci purificarea aerului.
DATE TEHNICE
Materialul pavajului- polietilena de inalta densitate, reciclabila, stabilizata UV.
Rezistenta la compresiune la temperatura constanta>375 KN/element (cca 150t/mp)
Rezistenta la compresiune la un ciclu termic de 24 de ore:
>270 KN/element la 80 grade Celsius
>270 KN/element la 120 grade Celsius
Suprafata structuri: Structura fagure cu module antialunecare.
Viteza de montaj: cca 30/40 mp/h
Dimensiuni in mm / bucata: 407.6x367x37 mm
Montarea pavajului are un dublu scop:
De a asigura rezistenta solului pe care este montat, putand fi solicitat de sarcini mari.
De a permite cresterea gazonului in conditiile cele mai bune.
Asigurarea rezistentei solului se face in urmatoarea ordine:
a) Stratul de rezistenta-fundatia-avand grosimea de 10-50m, are rolul de a prelua si suporta greutatea sarcinilor. Fundatia se executa folosind piatra sparta si material geotextil, pentru a preveni acumularile de apa. Apoi se pune un strat de balast nisipos, care se comprima prin tasare si intaritura de pietris.
b) Stratul de baza cu grosimea de 20-60 de mm are rolul de a asigura uniformitatea si planeitatea suprafetei. Se executa folosind sol fertil (pamant de flori).
c) Gratarul gazonului se amesteca pe amestecul de pamant de flori. Acesta are rolul de a prelua sarcinile care solicita gazonul, si de a proteja aceasta suprafata nou-montata.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cateva sugestii pentru gradina din fata casei
Daca terenul de care dispuneti este unul mic si aveti posibilitatea sa va faceti o mica gradina in fata casei nu ezitati. Aceasta va va binedispune si mai mult va completa de minune proprietatea. In continuare va oferim cateva sugestii de organizare si armonizare a spatiului verde cu imobilul existent.
-
Gradina formala si gradina informala
Moda in domeniul gradinilor este la fel de schimbatoare ca si cea vestimentara, in fiecare an observandu-se diverse influente. Indiferent de tendinte exista doua stiluri de baza in design-ul gradinilor si anume stilul formal sau gradina frantuzeasca si stilul informal sau gradina englezeasca.
-
Un strat de flori cu forme contrastante
Acesta este un plan de gradina cu flori albastre si roz, care scoate in evidenta plante anuale si perene cu frunze di flori in forme contrastante...
-
Gradina cu legume si flori
Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori.
-
Rolul formei in amenajarea gazonului
Cand vine vorba de stabilirea formei pe care o va avea zona de gazon din gradina, e important sa stiti ca aceasta trebuie sa fie dictata de functia ...