Orzul este una dintre cele sapte cereale sacre
Orzul este cea mai veche dintre cele sapte cereale sacre ale omenirii. Din punct de vedere ezoteric, el este o forta blanda, hranitoare, care stimuleaza inima si este folosit chiar si pentru a usura apasarea emotionala a unei persoane, prin transformarea sentimentelor dure in iubire si respingerea oricarei negativitati provenite de la altii. Tulpinile verzi de orz reprezinta una dintre minunatiile pe care ni le ofera natura. In afara unui continut variat de vitamine, minerale si enzime, orzul verde contine hormoni naturali si clorofila.
Sucul de orz, efecte de detoxifiere
Cura cu suc de orz se poate tine, cu succes, in orice anotimp si are efecte de detoxifiere a organismului, inclusiv a sangelui, de stimulare imunitara, de cicatrizare si regenerare. Totodata, regleaza tensiunea arteriala, elimina surplusul de greutate, hidrateaza tegumentele si creste potenta. Doza cotidiana este de cate un pahar de suc diluat, baut de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa. Pentru o cura de intretinere sunt suficiente doua saptamani de tratament, in timp ce pentru tratarea unor boli cronice este necesar ca o cura sa dureze minimum o luna. Un caz aparte il constituie bolile tumorale, benigne si maligne, in care aceasta cura are efecte maxime, daca este tinuta trei luni.
Sucul de orz se poate obtine prin trei metode:
1. Prin tocare: o mana de fire verzi de orz se dau prin masina de tocat carne, dupa care se stoarce pasta vegetala obtinuta in tifon, strangandu-se sucul intr-un pahar.
2. Cu storcatorul de fructe: este metoda cea mai comoda. Se pun in storcator manunchiuri compacte de fire de orz, care vor lasa rapid un suc limpede, de culoare verde, ce va fi adunat intr-un pahar de sticla.
3. Prin mixare: intr-un mixer electric se pun o mana de tulpini verzi, tocate putin, si apa cat sa poata fi maruntite de elice. Se mixeaza astfel, incat sa devina o pasta, dupa care se filtreaza printr-o strecuratoare sau prin tifon. Sucul trebuie consumat la cateva minute dupa ce a fost preparat. Cel obtinut prin tocare si stoarcere se consuma diluat: la o treime de pahar de suc de orz se adauga doua treimi de apa sau de suc proaspat de legume. Sucul obtinut prin mixare nu se mai dilueaza, intrucat a fost deja adaugata apa in procesul obtinerii sale.
Stiati ca orzul verde contine:
- peste 250 de ori mai multa vitamina A decat laptuca?
- de 25 de ori mai mult potasiu decat bananele?
- de 11 ori mai mult calciu decat laptele?
- de 11 ori mai mult fier decat telina?
- de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele?
- de 10 ori mai multa vitamina B decat spanacul?
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa bem ceai verde
Savuros, cu o culoare atat de frumoasa ce evoca jadul din indepartata China si excelent baut simplu, cu zahar sau miere, dar si in limonada sau diverse retete de cocktail, ceaiul verde este una dintre cele mai populare si mai sanatoase bauturi, indiferent de anotimp.
-
Cartofii King Edward
Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.
-
Fructe si legume bogate in fibre
Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.
-
Trandafirii Fulgurante, o excelenta alegere pentru gradini de neuitat
Gasiti relativ usor diverse varietati de trandafir de culoare rosie, insa acest soi este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri datorita intensitatii nuantei si a parfumului dulce.
-
Trandafirii teahibrizi Doris Tysterman
Veti intalni mai rar soiuri de trandafir cu boboci de un galben-portocaliu cald, elegant, plin de prospetime, iar Doris Tysterman este una dintre cele mai bune alegeri daca vrei sa adaugati gradinii un strop de culoare