Omleta cu verdeturi de primavara
Ingrediente:
6 oua
o lingura cu varf unt
o jumatate de kg spanac, proaspat sau din conserva
o legatura de urzici
cateva frunze salata verde
doua linguri unt
doua linguri faina
doua linguri smantana
o jumatate lingura suc proaspat de lamaie
sare, piper
Mod de preparare: spanacul se spala si se taie (sau se scurge bine daca este conservat), apoi alaturi de urzici si salata verde se oparesc cu apa putin sarata, se scurg si se toaca foarte marunt. Separat intr-o cratita mica se pune la calit untul, se adauga faina si smantana, iar cand si-a schimbat culoarea se toarna deasupra pireul de verdeturi, lasandu-se putin sa scada. Cand compozitia este gata se toarna sucul de lamaie. Intr-o tigaie se pregateste intre timp omleta cu putina sare si piper, iar cand este gata pireul de verdeturi se toarna deasupra si se serveste imediat.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Omleta cu tofu
Pentru cei care prefera gustul de tofu sau vor sa incerce o omleta cu totul diferita de retetele clasice.
-
Salate usoare de primavara. Salata de ridichi cu cartofi
O salata usoara pentru zilele mult prea calduroase de primavara puteti pregati pentru o masa la birou sau acasa. Va propunem sa incercati salata cu ridichi si cartofi.
-
Omleta cu cartofi si ceapa
O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.
-
Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
-
Retete pentru micul dejun. Omleta cu cascaval si carnati
Incepeti dimineata cu un mic dejun gustos, pregatind reteta de omleta cu cascaval si carnati.