Muntele Fuji, cel mai vizitat loc din Japonia
Muntele Fuji este cel mai inalt din Japonia, atingand pana la 3.776 metri. Totodata este si un vulcan compozit compus din straturi multiple de lava solidificata.
Acesta a erupt ultima oara in jurul anului 1707. Fiind la o distanta destul de mica de Tokyo, aproximativ 97 de kilometri, in zilele insorite muntele vulcan poate fi admirat din oras.
Conul sau de o simetrie exceptionala este un simbol binecunoscut al Japoniei, fiind descris frecvent in arta si fotografii. De asemenea multi vizitatori vin sa vada cu ochii lor peisajul, cei mai curajosi incercand chiar sa se apropie si mai mult. Alpinistii frecventeaza deseori imprejurimile muntelui Fuji , unul dintre "Cei Trei Sfinti Munti", alaturi de Tate si Haku.
Potrivit statisticilor in 2009 aproximativ 300.000 de oameni au urcat pe culmile muntelui Fuji. Perioada cea mai populara in care multi turisti aleg sa faca excursii in aceste parti ale Japoniei este din iulie pana in august.
Autobuzele incep sa functioneze pe rute catre muntele Fuji chiar de pe 1 iulie. Din octombrie pana in luna mai nu se recomanda nicio excursie ori catarare din cauza multiplelor accidente ce au avut loc deoarece turistii nu si-au luat masuri de precautie din timp impotriva frigului si conditiilor meteo aspre.
Exista patru rute principale catre munte, iar de la baza acestuia exista tot patru trasee pe care vizitatorii le pot urma. Acestea se numesc Shojiko, Yoshida, Suyama si Murayama. Fiecare are cate cinci popasuri, ultimul si cel de-al cincilea fiind cel situat la inaltimea cea mai mare.
Ruta pentru care opteaza majoritatea vizitatorilor este Kawaguchiko. Aceasta este foarte populara pentru zona spatioasa destinata parcarii masinilor si pentru cabanele de pe traseu care pot fi un loc ideal pentru alpinistii care vor sa se odihneasca.
In timpul sezonului de vara cele mai multe tururi de catarat incep de la Kawaguchiko. Pe locul al doilea se situeaza ruta Fujinomiya, fiind urmata de Subashiri si Gotemba.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Un monument dedicat… cartofilor
Realizat intr-o maniera suficient de realista incat de la distanta sau intr-o lumina inselatoare sa para chiar o gramada de saci plini de cartofi, probabil cel mai amuzant monument din orasul american Boston trebuia sa fie initial un omagiu adus banalului si modestului tubercul, dar mai ales rolului pe care l-a avut acesta in istoria si economia regiunii.
-
5 citrice ciudate care se pot folosi in mancare
Portocala nu este nici singurul si nici cel mai important fruct din familia citricelor pentru alimentatie, chiar daca este cel mai popular.
-
Trandafirul de Ierihon – planta care nu cunoaste setea
Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului
-
Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?
Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur
-
Cel mai singuratic arbore din lume. Arborele din Tenere
Fiindca padurile ocupa inca teritorii vaste ale planetei, arborii cunoscuti individual de o lume intreaga sunt extrem de putini.