Moldovenesti
Pomul are talie redusa, cu coroana globulos-turtita.
Fructele sunt de marime mijlocie, au forma maliforma cu muchii largi si putin adanci, de culoare galben-portocalic, cu pubescenta cenusie.
Pulpa este de culoare galbuie, cu sclereide putine si mici, potrivit de suculenta, cu gust destul de echilibrat. Este un soi bun pentru industrializare. Prin fierbere culoarea se accentueaza iar aroma se intensifica incat se pot obtine compoturi cu foarte putin zahar.
Fructele sunt de marime mijlocie, au forma maliforma cu muchii largi si putin adanci, de culoare galben-portocalic, cu pubescenta cenusie.
Pulpa este de culoare galbuie, cu sclereide putine si mici, potrivit de suculenta, cu gust destul de echilibrat. Este un soi bun pentru industrializare. Prin fierbere culoarea se accentueaza iar aroma se intensifica incat se pot obtine compoturi cu foarte putin zahar.
Articole asemănătoare
-
Carnati moldovenesti
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de minzat condimente