Mancare de vinete la cuptor
Ingrediente:
800 g vinete
400 g rosii bine coapte
doua cepe
sase catei mari de usturoi
100 ml ulei
o lingurita de zahar
o legatura de patrunjel
o lingura de faina
Mod de pregatire: vinetele se aleg cu grija, sa fie coapte, fara pete. Se spala, se taie in rondele nu foarte groase, se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute pe un fund de lemn sa isi scurga zeama amara. In alta cratita ceapa taiata marunt se prajeste in ulei incins pana capata putina culoare si aroma, se adauga faina si totul se stinge cu putina apa sau (preferabil) o ceasca de supa de legume, apoi se rastoarna fierbinte peste vinetele puse intr-un vas incapator. Rosiile se fierb si se trec prin sita fina sau prin mixer, iar compozitia se adauga in vasul cu vinete alaturi de zahar, sare si piper si usturoiul tocat marunt. Se amesteca si se baga 20 - 30 de minute in cuptorul incins, verificand la jumatatea timpului si adaugand putin apa, daca este cazul. Se serveste calda sau rece, cu patrunjelul tocat marunt si paine prajita alaturi.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie
O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele:
-
Rondele de vinete la cuptor cu ardei gras si rosii
O mancare cu un gust delicios si speciala pentru vara este cea de rondele de vinete la cuptor cu ardei gras si rosii.