Macaroane la cuptor cu carne
Fie ca sunt pregatite cu branza rasa ori cu rosii si carne de diverse sortimente, pastele fainoase sunt prezente destul de des si in meniurile din bucataria romaneasca.
Ingredientele necesare pentru reteta de macaroane la cuptor, cu carne, sunt urmatoarele:
- 400 g macaroane
- 200 ml smantana
- 100 cascaval ras
- 40 g carne slaba
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de rosii
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se spala si se curata. Apoi se taie marunt si se caleste putin in ulei. Carnea se condimenteaza si apoi se caleste cu ceapa.
Se lasa amestecul sa se raceasca si apoi se da prin masina de tocat (ori puteti folosi carne gata tocata). Se amesteca cu pasta de rosii.
Macaroanele se fierb in apa cu putina sare si un strop de ulei. Cand sunt gata, se strecoara si se clatesc. Apoi se asaza intr-un vas de Jena cu amestec de carne, in straturi succesive.
Amestecul se stropeste cu smantana. Se lasa la cuptorul incins vreme de 20 de minute. Se servesc cat sunt fierbinti, cu cascaval ras deasupra.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Cartofi cu macaroane la cuptor
Un deliciu pentru impatimitii pastelor este reteta de cartofi cu macaroane la cuptor. Pentru a prepara aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii
Printre mancarurile bune cu care sa va incantati musafirii se regaseste si reteta de oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii.