Jonathan
Pomul de vigoare mijlocie, rodeste mai ales pe ramuri lungi. Este un soi sensibil la boli.
Fructele sunt rezistente la transport, manipulare si pastrare, au marime mijlocie si forma tronconi-ca. Pielita este subtire, rosie-vie, de obicei fara dungi uneori cu rugina sub forma de firisoare.
Pulpa alb-galbuie, suculenta, dulce, prezinta o aroma foarte intensa, cu totul caracteristica, fiind de calitate superioara pentru masa.
Articole asemănătoare
-
Merele Jonagold, un deliciu dulce
Soi creat in anii 50 ai secolului trecut in SUA prin combinarea a doua varietati delicioase (Golden Delicious, cu pulpa tare, crocanta, note dulcegi) si Jonathan (un mar rosu putin acrisor) acest Jonagold a fost relativ repede adoptat de cultivatori datorita calitatilor sale.
-
Obtinerea soiurilor noi prin altoire
Activitatea constienta de obtinere a soiurilor prin selectie simpla a fost mai mereu impulsionata chiar de catre natura, prin aparitia intamplatoare de plante cu caracteristici noi.
-
Cum crestem meri ?
Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.
-
Citate despre... cafea!
Cafeaua este o bautura care te adoarme daca nu o bei
-
Jonared
Este o variatie mugurala a soiului Jonathan. Pomul este mai viguros decat Jonathanul, cu acelasi tip de fructificare. Fructele asemanatoare ca marime...