Ingrijirea rasadurilor
Pana la rasarire, rasadnita se tine acoperita cu geam si rogojini. Imediat ce plantele incep sa apara, se inlatura rogojinile pentru a lasa lumina sa patrunda.
Rasadnita se va aerisi zilnic, chiar si pe timp mai racoros, prin ridicarea brusca a geamului si lasarea acestuia imediat la loc. Pe masura ce timpul se incalzeste, aerisirea se va face din ce in ce mai des.
Daca pamantul din rasadnita tinde sa se usuce, se uda usor cu apa calduta. Nu trebuie sa fie nici prea multa umezeala, deoarece atunci rasadurile se alungesc prea mult, se imbolnavesc si cad. Daca se intampla acest lucru, se aeriseste bine rasadnita, iar plantele bolnave se smulg pentru a nu le imbolnavi si pe celelalte.
Daca apar coropisnite, trebuie sa ingropati la 2-3 cm din loc in loc momeli. Combaterea coropisnitelor cu ajutorul momelilor se face dupa urmatoarea reteta: se fierb 15 minute 100 gr boabe de grau; dupa racire se amesteca cu 5 gr insecticid (Aldrin, Detox, Duplitox, Sintox, Sinoratox, etc.) si 1 gr untdelemn.
Calirea rasadurilor se face cu scopul ca acestea sa se obisnuiasca in conditiile climaterice mai aspre sau la plantarea in camp. Pentru aceasta, cu 10-15 zile inainte de plantare se ridica geamurile, la inceput numai ziua, apoi si noaptea. Udatul in acest timp se reduce la minim sau nu se vor mai uda deloc.
Plantarea rasadurilor se va face tinand cont de perioadele specifice fiecarei legume si de caracteristicile culturii respective.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
6 ingrediente naturale folosite in produsele de ingrijire a parului
In natura se intalnesc sute de ingrediente care pot fi folosite direct sau indirect la ingrijirea parului. Pentru specialisti criteriul de baza care le diferentiaza, din punct de vedere al calitatii, este masura in care hranesc scalpul, iar apoi stralucirea conferita podoabei capilare.
-
Masti pentru sezonul rece. Masca de fata cu fulgi de ovaz si miere
O masca cosmetica preparata chiar de dumneavoastra la domiciliu pentru sezonul rece este indicata a se utiliza pentru protectia si ingrijirea pielii in timpul iernii. Va propunem sa incercati masca de fata cu fulgi de ovaz si miere de albine.
-
Ingrijirea cactusilor in timpul iernii
In general cactusii sunt considerati ca fiind plantele care sunt foarte usor de ingrijit, care nu sunt sensibile si care se adapteaza usor
-
Masca pentru par uscat cu avocado si ulei de masline
In anotimpul cald, parul nostru are nevoie de ingrijirea necesara pentru a fi matasos si a nu-si pierde din stralucire. De aceea, este bine sa il hraniti prin aplicarea unei masti preparata chiar de dumneavoastra.
-
Retete pentru ingrijirea naturala a corpului
Este foarte important sa avem grija de noi, de sanatatea organismului nostru, de ingrijirea pielii si a parului. Exista pe piata o sumedenie de tratamente