Ingrijirea bradului de Craciun

Daca avem putina grija brazii frumos impodobiti din casele noastre vor rezista si ne vom bucura de ei  mai mult timp. Acestia sunt la fel ca si un buchet de flori pe care il tinem intr-o vaza, iar daca le punem la baza un recipient in permanenta plin cu apa vor avea o viata mai lunga si nu isi vor scutura acele atat de repede.

Cum tratam bradul imediat dupa achizitionare este de asemenea un aspect decisiv pentru ca acesta sa isi pastreze frumusetea. Daca nu il aducem in casa incalzita si daca nu il impodobim imediat, este indicat sa il tinem undeva afara, dar nu in ger, sa taiem aproximativ 2 - 3 cm din tulpina si sa il asezam in apa. In cazul in care nu aveti unde sa-l depozitati si il tineti in casa, atunci este bine ca din cand in cand sa-i  stropiti crengile.

Nu este bine sa aducem bradul de la ger direct in casa la caldura, daca se poate asezati-l tot intr-o incapere racoroasa (balcon, garaj sau pivnita). Trecerea de la temperaturi extrem de mici la cele din casa il pot afecta foarte tare, iar frumusetea lui va pali din aceasta cauza.

Odata adus in camera de zi, pomul de Craciun nu trebuie asezat langa corpurile care dau caldura. In cazul in care locuinta este prevazuta cu incalzire in pardoseala, locul unde asezati bradul nu mai conteaza. Important este ca apa din recipientul de la tulpina sa fie mereu improspatata, iar daca folositi spray special pentru revigorarea plantelor din casa, nu ezitati sa stropiti si ramurile pomului.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post

    O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.

  • Oua vopsite in stil traditional

    Vopsirea oualor de Paste este o traditie care a capatat la fel ca si impodobirea bradului de Craciun proportii universale. Pentru aceasta, unii apeleaza la coloranti artificiali, usor de gasit in orice magazin alimentar, pe cand altii acorda atentie vopselelor naturale.

  • Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou

    Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.

  • Cactusul de Craciun

    Daca esti o femeie norocoasa in luna decembrie vei primi cadou un cactus de Craciun. Fiind renumita pentru frumusetea sa, aceasta specie nu a dezamagit niciodata intr-o asemenea imprejurare.

  • Alegerea bradului pentru Craciun

    Nu ne putem inchipui nicio sarbatoare de Craciun fara bradul frumos impodobit. Acesta este parca nucleul decoratiunilor specifice


Warning: fopen(cache/1c5f456b661bb2fb147ab3e5239c4543) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139