Ginger Gold
Soiul a fost descoperit in livada lui Ginger Harvey din Virginia, SUA, de aici numele de Ginger Gold. Soiul este unic prin faptul ca nu a fost realizat intr-un centru de cercetari, ca in majoritatea soiurilor. Fructul e galben-auriu, mediu spre mare ca dimensiuni, cu textura neteda si gust dulce si fainos. Pulpa este cremoasa, iar fructul se pastreaza bine pentru un soi timpuriu. Ginger Gold este probabil printre primele mere proaspete care apar in fiecare an. Fructele apar in piete pe la mijlocul lunii august si rezista in depozite chiar si 3 luni.
Caracteristici:
- gust placut (pulpa este crocanta);
- aspect deosebit (coaja verde-aurie, rareori cu pete rosiatice);
- pulpa fructului nu isi pierde culoarea cand este taiata, de aceea este buna pentru salatem, torturi si garnituri;
- isi mentine forma cand este folosit in preparate culinare.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Irisul Gold Bound
Iris de o eleganta frumusete, cu petale mari de un alb pur, Gold Bound poate fi plantat in gradina sau poate fi cultivat in ghivece si jardiniere, atragand imediat atentia datorita culorii si prospetimii sale.
-
Trandafirul catarator Handel
Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu
-
Laleaua Gold Fever, o alegere excelenta pentru mai multa culoare
Cu inflorescentele sale de un galben intens, luminos, acest soi de lalea este o inspirata optiune atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru a fi crescuta intr-un ghiveci sau jardiniera.
-
Lalele Ballade Gold
Cu inflorescente mari, de un galben proaspat, amintind de culoarea unei lamai bine coapte, aceasta varietate de lalele este din fericire relativ usor de cultivat si intretinut, fiind foarte apreciata de florari si gradinari.
-
Nectarinele Red Gold
Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.