Fursecuri cu ceai verde
Ingrediente:
150 g faina
2-3 linguri de cafea ceai verde concentrat
125 g unt
150 g zahar
2 oua
sare
Mod de preparare: ouale se sparg intr-un bol, se adauga zaharul si jumatate de lingurita de sare, mixand totul pana cand amestecul este omogen. Se adauga untul topit, amestecand bine, apoi se pune treptat faina cernuta, continuand sa amestecati. Ceaiul verde rece (cat de tare va place, dar fara zahar) se adauga doar la final, cand toate ingredientele sunt bine incorporate, si se amesteca usor pana cand aluatul capata o culoare placuta, deschisa. Se intinde si se taie forme cu un pahar, care se pun la copt pe o tava cu hartie de copt, bagata in cuptorul bine incins la 210 grade. Se lasa pentru 10-15 minute, pana cand isi schimba putin culoarea si sunt putin rumenite. Se servesc dupa ce s-au racit.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu gin si ceai verde
Alegeti un ceai verde aromat, de buna calitate, alaturi de un gin plin de gust si savoare, iar pentru notele de final ale unui cocktail usor de pregatit acasa puneti si suc de lamaie sau limeta.
-
Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde
Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.
-
Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb
Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.
-
Bautura energizanta cu ceai verde
Daca vreti sa incercati altceva decat o cafea la primele ore ale diminetii incercati o reteta bazata pe un ceai verde de calitate, pe langa care va veti bucura de aroma scortisoarei sau a vaniliei.
-
Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde
O bautura cu gust intens de ceai verde, note de coniac aromat, prospetimea mentei si putin ghimbir picant, care ii da personalitate si energie.