Feriga

O feriga in locuinta sau la birou este o planta ce isi gaseste intotdeuna un loc potrivit. Putem spune ca intr-un ambient in care nu exista o feriga avem senzatia ca lipseste ceva.

Feriga are frunze mari; segmente primare liniar-lanceolate cu segmente secundare pe fiecare parte.

Se distinge prin: frunze care formeaza o tufa bogata.

Trebuie tinuta in: semiumbra

Temperatura: moderata

Umiditate: se uda regulat, nu se lasa pamantul sa se usuce, sol cu bun drenaj; se pulverizeaza apa pe frunze.

Inmultire: prin divizare, primavara este cel mai potrivit anotimp.

Observatii: nu suporta fumul. 
 

Articole asemănătoare

  • Adiantum

    "Cea mai populara specie de feriga la noi. Este o feriga delicata inalta de 20 - 40cm, are frunze mici dintate, verzi stralucitoare, foarte fine in forma de pana, sustinute de petioli oarte subtiri, sarmosi dar supli de culoare neagra.

  • Nephrolepis

    Cea mai cunoscuta feriga. Frunzele lungi de 60 - 90cm, cu foliole alungite, fin ondulate si adesea sectate, formeaza o tufa bogata. Culoarea verde crud si frunzele frumos arcuite intregesc valoarea decorative.

  • Blechnum

    Blechnum spicant creste sub forma unei tufe formate din mai multe crengute lemnoase, ce ajung pana la 50-60 de centimetri si sunt acoperite cu frunze verzi. Este vorba despre o specie de feriga cu un mare efect decorativ, ce poate fi plantata si in zone mai putin luminate.

  • Cyrtomium

    Cyrtomium falcatum este o feriga mai rezistenta la conditiile de vegetatie. Se prezinta sub forma unei tufe, cu un rizom gros, scurt si cu solzi mari. Frunzele imparipenate sunt lungi de 40-60 de cm. Aceasta specie are frunze foarte decupate si ondulate.

  • Mimosa pudica

    Mimosa pudica este o planta anuala, vesnic verde. Este cultivata ca o curiozitate - frunzele sunt asemanatoare frunzelor de feriga, si se strang daca sunt atinse sau expuse la o flacara (de obicei se redeschid in cateva minute


Warning: fopen(cache/433a272c991a14f55e3020760d5f1ba8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139