Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
EXPOZITIE FLORALA IN PARCUL HERASTRAU

Expozitie florala in Parcul Herastrau

Parc Herastrau

In Parcul Herastrau s-a desfasurat intre 16 si 18 mai una din din cele cateva expozitii anuale de plante,  la intrarea Charles de Gaulle, pe o intindere de cateva sute de metri patrati.

 

Pe parcursul celor trei zile, cat a durat aceasta manifestare, atmosfera a devenit plina de culoare si parfum, animandu-se de multimea vizitatorilor curiosi si a celor doritori sa-si achizitioneze cate ceva din frumusetile prezentate la standuri.

 

Desi nu a avut o desfasurare de anvergura ca numar de firme sau multitudine de produse, expozitia a impresionat prin calitatea si varietatile deosebite ale plantelor. Au mai fost expuse la standuri produse si accesorii pentru amenajarea si intretinerea gradinilor si a spatiilor verzi, seminte si rasaduri de gradina, mic mobilier pentru parcuri si gradini, ingrasaminte si substante de combatere a daunatorilor, precum si articole de decor pentru interioare si gradina.

 

Spre deosebire de anii trecuti, cand in cadrul expozitiei au fost prezentate si diverse utilaje pentru intretinerea gradinilor, piscine, iazuri artificiale, foisoare, fantani arteziene, pavaje si corpuri de iluminat pentru gradina, anul acesta, firmele de profil nu si-au facut simtita prezenta.

 

Posibil din aceste considerente si gradul de vizitare a fost redus, cumparatorii fiind in majoritate iubitorii de flori, care s-au plimbat ore in sir prin fata nenumaratelor ghivece cu plante de interior. Motivele de nehotarare au fost atat multitudinea speciilor, diversitatea culorilor si mai ales preturile ceva mai piperate decat in anii precedenti. Hibiscusii bogati, rivalizau cu Passiflorele cu flori uriase, cu Crinii colorati si bulgarii aglomerati de Hortensii multicolore.

 

Cativa copacei de citrice - Lamai (Citrus lemon), Kumquat (Citrus fortunella) si Calamondin (Citrus mitis), au atras atentia si simturile vizitatorilor, atat prin fructele frumoase in diverse stadii de coacere, dar mai ales prin florile foarte parfumate, pe langa care nu puteai trece nepasator.

 

Au fost reprezentate la standuri si plantele de gradina. Ce-i drept a fost vorba doar de cateva specii de trandafiri, plante cataratoare precum Lonicera si Clematis, diverse tufe de Buxus, Thuja si Euonymus dar si Salvia, Tagetes, Gazania, Dhalia, Dianthus si Chrisanthemum.

 

Nu au lipsit nici eternele Petunii si bine-cunoscutele Muscate, care s-au vandut probabil cel mai bine, datorita atat multitudinii de culori in care se gasesc, a perioadei lungi de inflorire, dar mai ales faptului ca sunt foarte usor de ingrijit. Sa nu uitam ca Muscatele (Pelargonium) sunt primele plante recomandate incepatorilor in ale gradinaritului.

 

Ca plante de interior, oferta a fost bogata in specii, desi redusa ca numar de exemplare: varietati de Gerbera, Anthurium, Cyclamen, Bougainvillea, Gloxinia, Saintpaulia, Aeschynanthus, Schlumbergera, Spathiphyllum, Abutilon, Begonia, Azalee si Campanula completau verdele plantelor decorative prin frunzis, precum: Zamioculcas, Cycas, Dieffenbachia si Codiaeum.

 

rododendron

 

In mod incontestabil, vedetele expozitiei au fost cateva exemplare de Rodondendron, de dimensiuni impresionabile, care atrageau atat prin culoarea intensa cat si prin bogatia florilor.

 

Desi toti trecatorii isi faceau timp sa se opreasca sa-i admire, putini si-ar fi permis sa-i cumpere si cu siguranta, si mai putini ar fi avut spatiul si conditiile necesare sa-i expuna si sa-i ingrijeasca in mod corespunzator.

 

In asamblu manifestarea a fost cu siguranta un succes si pentru expozanti, fiecare vizitator plecand acasa cu cel putin un exemplar din florile preferate.

Iunie 2008

GradinaMea.ro/V.S.

foto: V.S.

Articole asemănătoare

  • Parcul National Sagarmatha, Nepal

    Parcul National Sagarmatha se gaseste in regiunea Khumbu din Nepal si cuprinde un sector important din “acoperisul lumii”, Muntele Everest. A fost infiintat in 1976 si peste doar 3 ani declarat monument al naturii de organizatia UNESCO

  • Ochiul Beului, un lac precum cele din povesti

    Lacul Ochiul Beului se afla in Parcul National Cheile Nerei Beusnita si adreseaza iubitorilor de natura invitatia de a patrunde la adapostul muntilor Aninei si Locvei.

  • Parcul National Paradisul Slovac

    Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

  • Muzeul Biosferei din Montreal

    The Biosphere este un muzeu din Montreal dedicat mediului inconjurator, situat in Parcul Jean-Drapeau.

  • Parcul National Padurea Pietrificata, Arizona

    Parcul National Padurea Pietrificata se afla in statul Arizona si se remarca la nivelul continentului american atat in plan turistic cat si in cel stiintific.


Warning: fopen(cache/0daf8d6d8b2342a1a51edbb306489c75) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139