Eclere cremoase cu cafea

 Eclerele cremoase cu cafea constituie un desert simplu, dar in acelasi timp delicios. Si pentru ca cele mai bune deserturi se prepara acasa, va invitam sa incercati sa realizati aceasta reteta.


Pentru prepararea acestora, aveti nevoie de:

Pentru aluat:

1/4 l apa

75 g unt

1/2 lingurita cu sare

1 lingura cu zahar

150 g faina

4 oua


Pentru crema:

1/2 l lapte

2 oua intregi

1 galbenus de ou

75 g zahar

60 g faina

1 lingura cu nescafe


Pentru glazura:

100 g zahar pudra

3 linguri de cafea concentrata


Modul de pregatire este urmatorul:

Pentru aluat:

Apa impreuna cu sarea se pun la fiert.

Apoi se adauga si untul taiat in bucati si zaharul tot aici.

Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc.

Se varsa faina toata o data, frecand energic totul pana se desprinde aluatul de pe vas.

Se continua frecarea, adaugand unul cate unul ouale intregi in pasta racorita.

Din pasta rezultata se pun pe o tava, cu lingurita, bastonase de 10 centimetri lungime.

Se coc la foc potrivit.

Apoi se lasa sa se raceasca.


Pentru crema:

Se freaca ouale cu zaharul.

Apoi se pune faina.

Dupa aceea se varsa laptele fierbinte, amestecand mereu.

Se pune pe foc, fara a inceta frecatul.

Se lasa pana in momentul in care incepe sa fiarba.

Se adauga nescafe-ul.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Cu ajutorul unui cutit fin se taie un capac fiecarui ecler.

Se umplu apoi cu crema.

Se acopera cu capacul.

Dupa aceea se imbraca cu un strat din urmatoarea glazura.


Glazura se realizeaza astfel:

Zaharul se inmoaie cu cafeaua concentrata.

Apoi se incalzeste usor la bain-Marie.


Dupa ce s-au garnisit toate eclerele, acestea se tin la gura cuptorului cald timp de cateva minute, pentru a se usca glazura.


In locul acestei glazuri, puteti folosi serbet de cafea, care se inmoaie la bain-Marie.


Pentru a prepara serbetul de cafea, aveti nevoie de:

1, 250 kg zahar

3 pahare cu apa

1 lingurita cu zeama de lamaie

1 pahar de cafea concentrata


Se pune zaharul intr-un vas cu apa pentru a se inmuia.

Apoi se lasa pe marginea aragazului pana se topeste tot zaharul.

Se da la foc iute.

Cand incepe sa clocoteasca, se adauga zeama de lamaie si cafeaua.

Pana se leaga, se ia spuma din cand in cand.

Se incearca daca este gata punand cu lingurita cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece.

Daca aceste picaturi raman intregi ca margelele, se da serbetul la o parte.

Se lasa sa se raceasca.

Apoi se freaca cu mixerul ori cu facaletul pana isi schimba culoarea si devine ca alifia.

Se pune in borcane, acoperite cu celofan.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Delicii preparate rapid. Caramele cu cafea

    Un desert simplu si delicios, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari care doresc sa manance ceva dulce. Va propunem sa pregatiti caramele cu cafea.

  • Bezele cu cafea

    Pentru a va delecta cu ceva dulce, un desert simplu si gustos poate fi alcatuit din bezele cu cafea. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

  • Tarta aromata cu cafea si migdale pisate

    Un desert preparat cu placere are un gust mult mai delicios. Va invitam sa pregatiti o tarta aromata cu cafea si migdale pisate. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • Deserturi speciale. Tigle glasate cu cafea

    Un desert care sa va incante nu trebuie sa fie neaparat in cantitate mare. Pentru a prepara reteta de tigle glasate cu cafea, aveti nevoie de:

  • Bavareza de cafea cu lapte

    Pentru o gustare delicioasa puteti prepara o crema rapida: bavareza de cafea cu lapte. Ingrediente necesare: 1 ceasca de cafea foarte tare, 1 pahar mare cu lapte


Warning: fopen(cache/4be49d70d0bec88bca04d2d8172fe0be) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139