Dieffenbachia
Planta ornamentala prin frunze.
Denumire stiintifica: Dieffenbachia compacta
Conditii: are nevoie de umiditate ridicata
Aceste plante cu o dezvoltare grandioasa se caracterizeaza prin tulpini simple, carnoase, care iau alura unui trunchi des, garnisit cu frunze mari, ovale, ascutite. Frunzele se remarca prin culoarea lor.
Au nevoie de umiditate crescuta.
In timpul verii plasati ghivecele in locuri bine luminate, dar nu in exces. Trebuie udate mult, iar saptamanal se adauga si ingrasaminte solubile.
Iarna au nevoie de o temperatura de 15-18 grade Celsius si de lumina intensa.
Adesea, tind sa formeze o tulpina degarnisita si pierde progresiv frunzele de la baza. In acest caz, pot fi reintinerite prin taierea tulpinii. Aceasta actiune trebuie efectuata primavara. Prin taierea pana la inaltimea de 12-15 cm se stimuleaza emiterea de noi lastari.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Plante toxice putin cunoscute
Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.
-
Spathiphyllum, o planta frumoasa si deloc pretentioasa
Spathiphyllum (familia Araceae) atrage atentia prin frunzele sale decorative si frumoase flori albe. Este din aceeasi familie cu Anthurium si Dieffenbachia.
-
Probleme cauzate de caldura exagerata si uscaciunea aerului
Primele semne ale disconfortului florilor noastre sunt incetinirea cresterii si chiar stagnarea in dezvoltare. Plantele se opresc din crestere, nu mai produc frunze sau boboci
-
Apa de turba - ideala pentru plante acidofile
Apa de turba este aliatul nostru de nadejde in privinta udarii sanatoase, fara efecte secundare, a plantelor de interior.
-
Dieffenbachia (D. Amoena)
Are frunzele foarte mari - 50-60 cm., oval alungite si ascutite, usor gofrate, lucioase, colorate verde inchis cu pete alungite de culoare alb crem sau galben pal, dispuse de-a lungul nervurilor.