Familia orhideelor este formata din aproximativ 30.000 de specii, dar daca luam in considerare si hibrizii pe care ii au si dezvolta cultivatorii din toate colturile lumii, numarul orhideelor probabil ca depaseste 200.000. Orhidee se gasesc...
Exista doua tipuri de agenti capabili sa cauzeze boli la plante: abiotici si biotici, adica factori fara viata si factori vii. In mediul natural, nu este neobisnuit ca plantele sa fie afectate atat de factori biotici...
Fructe samburoase se caracterizeaza printr-un colorit placut, sunt suculente, bogate in glucide, usor asimilabile. Unele fructe din aceasta grupa (cirese, caise, prune, piersici, etc. sunt valoroase datorita continutului...
Fructele sunt alimente de origine vegetala, apreciate din punct de vedere nutritiv prin continutul lor bogat in glucide, saruri minerale, vitamine si acizi organici...
Arborii si arbustii sunt puternic ancorati in pamant prin radacini. Rolul radacinii nu este doar acela de a fixa si sustine planta, ci si cel de a furniza apa si sarurile minerale.
Exista in lume nenumarate legende despre aparitia trandafirului, despre capatarea diferitelor culori, despre felul in care si-a castigat spinii, etc. Trandafirul este mentionat pentru prima oara intr-o insemnare sumeriana straveche...
Inainte de vreme, ghindele erau oameni. Ei faceau parte din tribul indienilor ikhareiov, care au locuit inaintea noastra in tinuturile tribului nostru si care abia mai tarziu s-au prefacut in animalele...
"S-a gasit tusea cu junghiul", spune poporul despre insotirea a doua fiinte de aceeasi teapa. Zicala ramane valabila si pentru simbioza dintre pagubitorii lemnului: cariul lemnului si lepra casei, o ciuperca...
Pe marile tropicale, fie in timpul noptilor calduroase de vara, fie in preajma unei furtuni, putem avea ocazia de a fi martorii unui spectacol unic: suprafata apei scanteiaza feeric, ca si cum desupra ei s-ar aprinde milioane de focuri si ar izbucni uriase manunchiuri de artificii.