Fundatia pentru Parteneriat inlesneste participarea activa a persoanelor, organizatiilor si comunitatilor in procesul de luare a deciziilor, prin intermediul finantarilor, al asistentei tehnice, al lucrului în retea, al cursurilor de pregatire derulate precum si prin programe speciale.
Partile la prezenta Conventie,
Constiente ca schimbarile climei planetei si efectele lor nefaste sunt
un motiv de ingrijorare pentru intreaga omenire,
Preocupate de faptul ca activitatea omeneasca a facut sa creasca
sensibil concentratiile de gaze cu efect de sera in atmosfera, ca aceasta
crestere intensifica efectul de sera natural si ca va rezulta in medie, o
incalzire suplimentara a suprafetei terestre, pe care risca sa o suporte
ecosistemele naturale si omenirea,
Asociatie nonprofit, alcatuita din gradinari/horticultori amatori si profesionisti, militanti ai ideilor protectiei mediului inconjurator.
Grup tinta: acel strat al populatiei, urbane si rurale, care ia parte in procesul productiv agrar, caracterizat printr-o activitate poluanta semnificativa.
Heligan, casa familiei Tremayne pentru mai mult de 400 de ani, este una din cele mai misterioase proprietati din Anglia. La sfatsitul secolului al nouasprezecelea sutele de acri de pamant se aflau...
Grãdina Botanicã este o instituþie ce aparþine Universitãþii Babeº-Bolyai ºi a fost fondatã în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafaþã de peste 140.000 mp, solul sãu fiind adecvat pentru creºterea plantelor din toatã lumea. Colecþia sa constã în 10.000 de taxoni cultivaþi în sere sau în sectoarele exterioare ale grãdinii.
Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.
În 1990 directorul Muzeului de ªtiinþe Naturale din acea perioadã, sugereazã Consiliului Judeþean ºi apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituþii muzeale cu o structurã complexã care sã fie adecvatã, prin diversitatea patrimoniului, a modalitãþilor de expunere, necesitãþilor ºi argumentelor pentru a face publicul sã conºtientizeze importanþa conservãrii naturii prin informare ºi cunoaºtere.