Dudul alb si cel negru
Dintre cele aproximativ 16 specii ale genului Morus, trei cunosc o larga raspandire geografica: Dudul alb, Dudul negru si Dudul rosu.
Dintre cele aproximativ 16 specii ale genului Morus, trei cunosc o larga raspandire geografica: Dudul alb, Dudul negru si Dudul rosu.
Cu exceptia regiunilor cu climat extrem, suprafata Pamantului ofera in general conditii favorabile pentru dezvoltarea padurii. Indiferent ca sunt ecuatoriale (permanente) sau cu frunze cazatoare, functiile lor in natura sunt universale.
Desertificarea este procesul de deteriorare a terenurilor aflate in zonele aride, semiaride si subumed-uscate care se datoreaza pierderii vegetatiei si a umiditatii solului. Rolul primordial in declansarea acestui hazard ecologic il au schimbarile climatice si unele activitati umane care perturba echilibrul naturii.
Wolffia arrhiza este o planta perena din familia Lemnaceae prezenta in numeroase regiuni de pe glob care a devenit cunoscuta pentru un "mic" record detinut in lumea vegetala.
Parcul National Gran Paradiso este situat in nordul Italiei, in grupa estica a Alpilor Graici si cuprinde mai multe masive montane cu altitudini cuprinse intre 800 m si 4061 m.
Sunteti pasionati de botanica si nu aveti posibilitatea de a intreprinde o excursie pentru a admira minunatele specii exotice? Nu va intristati, puteti face acest lucru mergand in orasul Jibou din judetul Salaj.
De la formularea termenului "ecologie" in anul 1866 pana in zilele noastre acesta a stat la baza mai multor concepte privitoare la protectia mediului inconjurator. Conturata in ultimele decenii ale secolului trecut, ideea oraselor ecologice a inceput sa fie agreata progresiv de locuitorii din intreaga lume si aplicata fara retinere in orasele unde conditiile materiale au permis acest lucru.
Parcul Retiro este cel mai vechi si reprezentativ spatiu din Madrid destinat activitatilor de recreere. La fiecare sfarsit de saptamana un numar important de madrileni si turisti aleg sa isi petreaca timpul liber pe cei 1,4 km patrati pe care ii masoara.
In ultima sambata a lunii martie Romania serba alaturi de multe alte natiuni Ora Pamantului prin incetarea consumului de electricitate timp de o ora. La nici o luna dupa acest eveniment, protectia planetei albastre revine in atentia oamenilor, insa de aceasta data privind toate domeniile de activitate care au impact negativ asupra mediului.
Pe masura ce se coboara de la Poli spre Ecuator complexitatea si diversitatea ecosistemelor cresc datorita conditiilor climatice caracteristice fiecarei regiuni geografice in parte. Speciile de animale si plante ce corespund mediului tropical vor fi probabil primele care vor atrage atentia oricarui calator ce s-ar incumeta sa parcurga un astfel de itinerariu.