Cocktail cu vin rose, capsuni si zahar
Ingrediente:
1 sticla de vin rose
300 g capsuni dulci, spalate si taiate jumatati
50 g zahar
sucul de la lamaie
Mod de preparare: vinul se tine la frigider pentru cel putin doua ore. Capsunile taiate se amesteca bine cu zaharul, lasandu-le sa stea la temperatura camerei pana cand aromele se intrepatrund si din fructe iese sucul dulce si parfumat. Se toarna deasupra vinul rece, se adauga si sucul de lamaie, iar totul se mixeaza foarte bine. Se serveste imediat, fiind un cocktail de vara aromat si usor.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Cocktail cu whisky, ceai negru si lamaie
Un ceai negru de calitate, aromat si cu gust complex, putina lamaie, putin ghimbir, un whisky si zahar, totul pentru un cocktail ce poate fi baut cald sau rece, dupa plac.
-
Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere
Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.
-
Cocktail cu vin spumant si bere neagra
Ar putea sa para o combinatie prea indrazneata, dar cu vin spumant racoritor si proaspat alaturi de o bere neagra de calitate rezultatul final este un cocktail elegant si cu personalitate.
-
Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara
Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.