Cocktail cu vin alb, rom si citrice
Ingrediente:
2 litri vin alb sec
200 g zahar
3 lamai
3 portocale
200 ml rom alb sau brun, dupa gust
apa tonica
Mod de preparare: intr-o carafa de sticla se toarna vinul alb rece, se adauga o portocala si o lamaie decojite si taiate rondele. Separat se storc citricele ramase, se adauga zaharul in suc si se amesteca bine pana se dizolva partial, dupa care se toarna peste vinul cu felii de fructe. Se toarna deasupra romul si la final se mai adauga putina apa tonica sau apa minerala. Se tine la rece pana in momentul servirii.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb
Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.
-
Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom
O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Cocktail de vara cu vin alb si rom
Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.